Welke blokken Calcium absorptie?

August 22

Calcium is een voedingsstof die bijdraagt tot bot- en tand gezond en is ook essentieel voor het normaal functioneren van je spieren en zenuwen. Een dagelijkse inname van 1000 tot 1300 mg calcium beveelt de McKinley Health Center aan de Universiteit van Illinois te Urbana-Champaign voor volwassenen voor een optimale gezondheid. Factoren die kunnen blokkeren of verlagen van calcium absorptie zijn medicijnen die u nemen en het voedsel dat je eet.

Medicijnen en therapieën

Zuur-blokkerende medicatie gebruikt voor brandend maagzuur en andere gastro-intestinale voorwaarden kunnen de absorptie van calcium via de maag muren blokkeren. Maagzuren breken voedsel tijdens de spijsvertering, waardoor de voedingsstoffen om te worden opgenomen in je lichaam. Medicijnen die zijn ontworpen om te stoppen zuurproductie of vermindering van de hoeveelheid aanwezig in uw maag zuren kunnen een negatief effect hebben op calcium. De New York State Department of Health suggereert dat neem een calciumsupplement waarin Calciumcitraat, een vorm van het mineraal dat zonder maagzuren kan worden geabsorbeerd.

Gebrek aan vitamine D

Vitamine D en calcium gaan hand in hand met behoud van bot gezondheid en reguleren verschillende saldi binnen uw lichaam. Een van de belangrijkste functies van vitamine D in het lichaam is het handhaven van uw saldo van calcium. Als u niet genoeg vitamine D krijgt, kan je lichaam niet verwerken van calcium goed. Het toestaan van uw lichaam om te absorberen van calcium effectief door het consumeren van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine d; kinderen moeten krijgen 200 internationale eenheden en volwassenen moeten 400 tot 600 IU, afhankelijk van hun leeftijd.

Voedsel

Het voedsel dat je eet kunnen een rol spelen bij hoe veel calcium wordt geabsorbeerd in uw systeem. Levensmiddelen die verbindingen zoals oxaalzuur of Phytine zuren bevatten, met inbegrip van spinazie, zoete aardappelen, bonen, noten, rabarber, selderij en bieten, kunnen het verminderen van de hoeveelheid calcium die wordt geabsorbeerd tijdens gegeten op hetzelfde moment als melk en andere calcium-rijk voedsel. Als u een probleem met lager-dan-normale bloedspiegels calcium hebt, probeer uw om melk te drinken tussen de maaltijden als u routinematig objecten die minder calcium eten veroorzaken worden geabsorbeerd tijdens de vertering.

Te veel Calcium

De gedachte klinkt tegenstrijdig, maar neemt te veel calcium in één keer eigenlijk haar absorptie in je lichaam kan remmen. Het Bureau van voedingssupplementen, een divisie van de National Institutes of Health, legt uit dat meer dan 500 mg een calciumsupplement nemen of het equivalent daarvan via de voeding kan lager het bedrag van het mineraal dat je lichaam kan absorberen.


gerelateerde artikelen