Ideeën voor ijsbrekers op een tiener retraite

April 23

Ideeën voor ijsbrekers op een tiener retraite

Ijsbrekers zijn interactieve spelletjes en activiteiten die zijn ontworpen om de onhandigheid uit een gehele bos van tieners bekogeld met een retraite of bijeenkomst samen. Ze helpen tieners leren van elkaars naam en leer elkaar kennen. Ijsbrekers helpen ook tieners vinden gemeenschappelijkheden en verlichten de spanning en angst nieuwe groepen van mensen te ontmoeten. Krijgen de tieners tot, bewegen en lachen als ze het ijs met plezier en spelletjes breken.

Verjaardag line-up

Deze activiteit daagt tieners omdat ze kunnen niet praten zodra het begint. Zorgen dat er voldoende ruimte is voor alle van de tieners line-up. Met deze opdracht kunt u de groep geven op dat ze zijn line-up per verjaardag maand en dag, zonder spreken of schrijven it down. Je moet ze blijven rustig blijven herinneren. Zij kunnen gebruiken charades, handgebaren of andere middelen om te communiceren. Niet vertellen hoe de taak uitvoert omdat deel van de bonding vandaan komt laten uitzoeken.

Vinden van de fictie

U hoeft te doen veel voorbereiding tevoren voor deze activiteit. Vraag de tieners om in groepen van vier of vijf. Elke persoon krijgt een scrap vel papier groot genoeg om op te schrijven twee ongelooflijke feiten en een geloofwaardige waarheid, zonder het toestaan van iedereen om te zien hun antwoorden. Wanneer alle deelnemers hun reacties hebben, leest één persoon in iedere groep de drie verklaringen voor hun groep. De groep vervolgens snel bespreekt en beslist welke "feit" is de fictie. Als de groep de fictie vindt, juicht de auteur de groep. Als de auteur de groep dwazen dan de groep de auteur juicht. De activiteit gaat door totdat elk persoon een beurt om de groep van de dwaas heeft.

Dit is mijn neus

Verwarring en gelach bouwt als ze leren elkaars namen. Het werkt het beste wanneer de tieners zijn zittend of staand in kringen van vijf tot en met 10. De kinderen hebben de neiging te gaan vervelen wachten op hun beurt als ze in groepen groter dan 10. De groepsleider begint door te zeggen: "mijn naam is (naam) en dit is mijn neus" en verwijst naar een ander lichaamsdeel. De persoon die het recht wordt herhaald, "Dit is (vorige naam) en dit is mijn neus" en verwijst naar de hetzelfde lichaamsdeel de vorige persoon aangegeven. Dan voegt hij eraan toe, "mijn naam is (naam) en dit is mijn (namen een ander lichaamsdeel terwijl wijzend naar nog een ander deel)." Dit blijft rond de cirkel accumuleren namen en lichaamsdelen, totdat de persoon aan het einde van de cirkel heeft om alle van de mensen en hun lichaamsdelen samen met hun eigen naam te noemen.

Mensen Scavenger Hunt

U moet een hand-out met drie kolommen voorbereiden voor deze activiteit. In de eerste kolom een lijst voor de tiener te noemen verschillende favoriete dingen zoals films, liedjes, kunstenaar, kleur en voedsel te plaatsen. In de middelste kolom is het "zelf" kolom voor hen om te schrijven een antwoord aan elk van de favorieten. De laatste kolom is voor de schriftelijke antwoorden van hun nieuwe vrienden. Geven de tieners een vastgestelde hoeveelheid tijd--gebruik een timer--te beantwoorden van de vragen in het "zelf" kolom. Zodra iedereen hun antwoorden heeft het opnieuw instellen van de timer en instrueren van de deelnemers om zich te mengen in de kamer op zoek naar anderen rond hebben dezelfde antwoorden. Wanneer zij iemand die hun dezelfde favoriet vinden deelt, zet die persoon hun naam in de derde kolom. Aan het einde van de tijd kun je een prijs naar de persoon die het meest gevonden. De tieners nu hebben een aantal nieuwe vrienden die delen van hun belangen.


gerelateerde artikelen