Hoe te reageren op een vacature met te lage lonen

April 28

Hoe te reageren op een vacature met te lage lonen

Het is een spannende gebeurtenis om een jobaanbieding na een interview. Het betekent dat u onder de indruk de recruiter, en het bedrijf is klaar om u als onderdeel van het team te verwelkomen. Helaas, dat opwinding plat vallen kan wanneer je je het salaris realiseert is lager dan u verwacht. Reageren met een aanbod om te onderhandelen geeft u de kans om te werken voor een beter salaris zonder beledigen van het bedrijf dat u de jobaanbieding uitgebreid. Het bedrag dat je waard met de gedegen onderzoek en een tactvolle reactie bent ontvangen.

Stap 1

Onderzoek de functie die u aangevraagd. Websites zoals Salary.com en PayScale, evenals het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics levert gegevens op de gemiddelde salarissen voor een aantal posities. Noteer de lage, gemiddelde en hoge salarissen en ze vergelijken met uw eigen brief van de aanbieding. Als uw bod lager dan de mediaan is, kun je met de gegevens in uw brief van de onderhandelingen.

Stap 2

Reageren op de vacature twee tot vier dagen na ontvangst. Heb je tijd om te overwegen het aanbod, en de recruiter zal begrijpen dat u zorgvuldig het bekijkt. Altijd reageren in schrijven, zelfs als de jobaanbieding kwam via telefoon of e-mail. Een brief is meer beleefd en professioneel. Allereerst de recruiter voor het aanbod en de mogelijkheid, stelt het kantoor van Career Services op Virginia Tech.

Stap 3

Uitdrukkelijke opwinding voor uw nieuwe functie bij het bedrijf, maar bedenkingen salarisinformatie. Invoegen van de gegevens die u hebt gevonden betreffende het aanbod van de mediane salaris voor soortgelijke functie-omschrijvingen, en vragen dat ze hun salaris aanbod heroverwegen.

Stap 4

Versterking van wat je hebt te bieden van het bedrijf. Zonder te opschepperig, gebruiken woordenstroom in de trant van, "Ik denk dat met mijn specifieke ervaring en leidinggevende vaardigheden, een salaris van 50.000 dollar plus voordelen per jaar is geschikter dan het huidige aanbod van 40.000 dollar plus voordelen." Dit geeft de recruiter een duidelijk idee van waarom u denkt dat u verdient meer, en een solide getal dat u aanvraagt.

Stap 5

Informeren over andere salarisinformatie, met inbegrip van de voordelen die opgenomen in uw salarispakket en zijn als je salaris overzichten tijdens uw tijd bij het bedrijf verwachten zou, stelt Salary.com. Voeg uw contactgegevens en de ideale tijden om te bellen en uw voorstel te bespreken, en vragen voor een brief die laatste bod als het bod zal worden gewijzigd. Mail uw reactie op het bedrijf.


gerelateerde artikelen