Vitamine tekorten die leiden vermoeidheid tot kunnen

May 18

Vitamine tekorten die leiden vermoeidheid tot kunnen

Hoeven slepen je moe zelf uit bed of een middag personeelsvergadering wordt elke keer in een tijdje verwacht. Maar als u worstelt om te stay awake door een gemiddelde dag en voortdurend voelen zapped voor energie, u wellicht een groter probleem. Bepaalde vitamine tekorten kunnen leiden tot overmatige vermoeidheid en zwakte, dus maak een afspraak met uw arts om uw bloedspiegels getest hebben.

Vitamine D

Een artikel van januari 2010 gepubliceerd in het "International Journal of Health Sciences" dringt er vitamine D-deficiëntie een "epidemie," met miljarden mensen wereldwijd ontoereikend of onvoldoende in de vitamine. Wanneer blootgesteld aan de ultraviolette straling van de zon, de huid produceert vitamine D. Dietary bronnen van de vitamine opnemen eierdooiers, vette vis, lever rundvlees en zuivelproducten die hebben zijn verrijkt met vitamine D. vitamine D tekort kan leiden tot de ontwikkeling van chronisch vermoeidheidssyndroom naast obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en bepaalde vormen van kanker. Uitgaven slechts 15 tot 20 minuten in de zon elke dag met een gedeelte van het huidoppervlak blootgesteld kunt voorkomen dat vitamine D-deficiëntie.

Vitamine B-12

Vitamine B-12 is natuurlijk gevonden in eieren, melkproducten en dierlijk voedsel en vaak toegevoegd aan brood, granen en andere granen. Binnen het lichaam, vitamine B-12 functies voor de productie van rode bloedcellen, zenuwen en DNA. Niveaus naarmate ontoereikend zijn, leidt dit tot zwakte en vermoeidheid. Als de tekortkoming verergert, symptomen kunnen zijn gevoelloosheid of tintelingen in handen en voeten, moeite handhaven evenwicht, geelverkleuring van de huid, geheugenverlies en hallucinaties. Ernstige tekortkomingen van het vitamine B-12 mogelijk per vitamine B-12 shots of sterke doses van suppletie.

Vitamine-deficiëntie bloedarmoede

Hoewel de deficiëntie van de vitamine bloedarmoede kan worden veroorzaakt door een gebrek aan vitamine B-12, kan het ook voortvloeien uit een tekort aan folaat. Folaat is onderdeel van het vitamine B-complex en komt voor in de donkere groene bladgroenten, fruit, noten, bonen en versterkte brood en granen. Vitamine-deficiëntie bloedarmoede wordt gekenmerkt door een verminderd aantal gezonde rode bloedcellen. Omdat rode bloedcellen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van zuurstof door het lichaam, leidt een verminderde aantal van deze cellen vaak tot het lichaam vermoeid gevoel. Andere symptomen van vitamine-deficiëntie bloedarmoede zijn duizeligheid, kortademigheid, onregelmatige hartslag, verwarring en veranderingen in je persoonlijkheid.

Controle van uw niveaus

In plaats van te vertrouwen op een zelfdiagnose, spreken met uw arts als u bezorgd over een vitamine-deficiëntie bent. De alleen surefire manier om te bepalen of er sprake is van een tekort in een specifieke vitamine of mineraal uw lichaam is door middel van een bloedonderzoek. Zodra uw bloedonderzoek uw huidige gezondheid en voeding status blijkt, kan uw arts u helpen bepalen of u moet aanvulling op uw dagelijkse voeding met een extra boost van vitaminen of mineralen.


gerelateerde artikelen