Spierpijn & vermoeidheid bij het nemen van Magnesium

December 11

Spierpijn & vermoeidheid bij het nemen van Magnesium

Uw spieren moeten magnesium goed te laten werken, net als alle andere organen. Als je niet genoeg van dit mineraal krijgt, treden spierkrampen en vermoeidheid. Terwijl teveel magnesium ook gevaarlijk zijn kan, zijn spierpijn en vermoeidheid niet vaak voorkomende bijwerkingen van dit. Praat met uw arts over uw inname van magnesium om te bepalen van de juiste dosering voor u.

Magnesium en spieren

Uw spieren moeten magnesium te contracteren en ontspannen vlot, en dit helpt voorkomen dat krampen en algemene gevoelens van spierzwakte. Magnesium draagt ook bij aan uw lichaam de energieproductie en distributie, zonder welke uw spieren en andere organen niet functioneren kunnen als ze zou moeten. Magnesium helpt het lichaam maken van eiwit, ook die is absoluut noodzakelijk voor spierontwikkeling en reparatie.

Lage inname

Als u ondervindt spierpijn en vermoeidheid tijdens het gebruik van magnesium, kan het zijn dat u niet genoeg neemt. Het bedrag dat u in een dag nodig zult hebben, hangt af van je geslacht, alsmede andere factoren, die uw arts kan u helpen bepalen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center is het aanbevolen dieet hoeveelheid of RDA van magnesium voor meest gezonde vrouwen 280 tot 300 mg, terwijl het 270 tot 400 mg voor mannen. Als je minder dan dit, kan u symptomen van een magnesium tekort, waaronder angst, agitatie, slapeloosheid, maagklachten, lage bloeddruk, verwarring en hyperventilatie. Kan zich ook voordoen spierzwakte en spiertrekkingen, en als het tekort ernstige, continue wordt spier samentrekkingen.

Hoge inname

Hoewel lage inname van magnesium gevaarlijk is, nemen teveel levert risico's ook. Spierpijn en vermoeidheid zijn niet vaak voorkomende bijwerkingen van hoge magnesium inname. Waarschijnlijk zult u ervaren braken, misselijkheid, lage bloeddruk, verwarring en een trage pols. Mocht uw toxiciteit worden ernstige, kan u vervallen in een coma of zelfs sterven. Teveel magnesium kan ook leiden tot een verstoring van de andere mineralen, en als uw calciumgehalte laag zijn, hierdoor kan een calcium tekort zo goed.

Aanvullende overwegingen

Nooit beginnen met magnesium of elke andere minerale supplementen zonder eerste ze bespreken met uw arts. Mensen met bepaalde medische aandoeningen wellicht meer magnesium dan degenen die gezond zijn en niet voldoen aan deze behoeften kan leiden tot spierzwakte en andere symptomen van een magnesium tekort. Praat met uw arts over de inname van magnesium, dat is het beste voor u, en vertel hem als u spierpijn en vermoeidheid ondervindt. Het kan zijn dat de oorzaak van uw klachten iets anders dan uw inname van magnesium is.


gerelateerde artikelen