Huid gist infectie symptomen

February 5

Een infectie van de huid heet candidiasis of soms cutane candidiasis. Candidiasis wordt veroorzaakt door een groep soorten gist genaamd candida, meldt Merck.com. Een infectie van de huid wordt soms een schimmel infectie genoemd omdat gist een vorm van schimmel is. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen het contract van een infectie op de huid. Bij baby's, wordt het algemeen genoemd luieruitslag. Symptomen van huid gist kan worden vervelend, maar antischimmel medicatie kan het ongemak te verlichten in een paar dagen.

Uitslag

Een infectie van de huid kan leiden tot een rode huiduitslag of laesie. Het kan na verloop van tijd groter krijgen of u wellicht meer patches vormen. De laesies kunnen moeilijk te zien is op donkere huidtinten, volgens Merck.com. Typische locaties van de laesies zijn de plooien van de huid, de genitaliƫn, romp, billen en onder de borsten, maar ze kunnen zich overal op de huid.

Jeuk

De uitslag is vaak jeukende. De National Institutes of Health geeft aan dat de jeuk kan worden matig tot intens. Naast jeuk, kan het gebied zijn pijnlijke of inschrijving. Milde branden kan begeleiden de jeuk, vooral als de huid van krassen of irritatie openbreekt.

Andere tekenen

De haarzakjes op het gebied van de uitslag van de candida besmet kunnen raken en lijken op puistjes, volgens de NIH. Andere lichamelijke tekens bevatten verhoogde rode vlekken genoemd papules, neemt nota van de NIH. Een macula kunnen ook verschijnen--een platte, verschillende gekleurde gebied van de huid. Merck.com merkt op dat de site kan worden crusted met yellowness en kan modder.


gerelateerde artikelen