Serum Creatine en normaal bereik

January 19

Serum Creatine en normaal bereik

Creatine en haar verdeling product, creatinine, spelen een belangrijke rol in het energiemetabolisme. Het lichaam synthetiseren van creatine en is het afgeleid van voedselbronnen. Het voert de cellen om te helpen energie te leveren voordat wordt afgebroken en uitgescheiden. De hoeveelheid bloed serum creatinine en creatine kan aanwijzingen geven over bepaalde ziekte staten. Het is belangrijk te raadplegen een arts met betrekking tot verhoogde creatinine en de diagnose en het beheer van andere gezondheid-gerelateerde aandoeningen.

Creatine bloedspiegels

In bloed, het product van de verdeling van creatine, creatinine, wordt gemeten door laboratoriumtechnieken voor het diagnosticeren van gezondheidsvoorschriften. Normale waarden zijn 0.6 tot 1.0 mg/dL; het is echter mogelijk om te worden iets buiten dit bereik en nog steeds gezond. De hoeveelheid Kreatinine in het bloed vertegenwoordigt het evenwicht tussen de productie en het gebruik van creatine versus de uitscheiding van creatinine.

Synthese en bronnen

Creatine wordt gesynthetiseerd uit aminozuren glycine, methionine en arginine in de nieren en de lever. Het reizen in het bloed, vooral naar de skeletspieren. Het is ook gevonden in het dieet, met name vlees. Creatine supplementen zijn ook beschikbaar.

Functie

Wanneer de spier contracten, gebruikt het energie-uitvoering molecuul ATP arbeid te verrichten. ATP voert drie fosfaat groepen op het molecuul. Wanneer de spier contracten, is een fosfaat verloren off van ATP, ADP maken. Creatine fosfaat binnen de spier draagt, en snel de fosfaat aan ADP, ATP, die vervolgens opnieuw kan worden gebruikt voor werk aanvullen kunt doneren.

Afbraak- en uitscheiding

Creatine is gedegradeerd tot het structureel vergelijkbare chemische creatinine. Het is vrijgegeven van de spiercellen terug in het bloed. De nieren filteren creatinine uit het bloed en het uitscheiden in de urine.

Ziekten

Er zijn een paar ziekten waarbij een onvermogen van het lichaam voor het synthetiseren van creatine, die grotendeels in schade aan de zenuwen resulteert. De meest voorkomende reden om te vinden van verhoogde creatinine in het bloed is afgenomen nierfunctie. Creatinine niveaus stijgen in verhouding tot het verlies van de capaciteit van de filtratie van de nieren.

Suppletie

Suppletie met mondelinge creatine supplementen is gebruikelijk onder atleten. De gevolgen voor de atletische prestaties worden gemengd in studies. Een studie uit 2002 gepubliceerd in het "Journal van huisarts" geconcludeerd dat creatine suppletie met weerstand opleiding verhogingen van het maximumgewicht bij jonge mannen onder de leeftijd van 36 opgeheven. Bovendien is er geen bewijs voor verbeterde prestaties bij oudere personen of vrouwen of voor andere soorten macht of sterkte oefeningen. Tot slot, de veiligheid van creatine blijft onbewezen, en totdat deze kwesties worden behandeld, het gebruik ervan universeel kan niet worden aanbevolen.


gerelateerde artikelen