Sesamzaad en Omega-3

May 6

Sesamzaad en Omega-3

De kleine bruin, zwart of wit zaden van de plant sesam toevoegen crunch en smaak aan de crackers, brood, ontbijtgranen en zelfs snoep. Maar sesamzaadjes niet gewoon lekker smaken; ze zijn goed voor je... Het roosteren van sesamzaad, verbetert hun smaak. Malen van de zaden helpt uw lichaam absorberen meer van hun voedingsstoffen. Wegens hun hoge oliegehalte annuleertekenzwenking sesamzaadjes ranzig. Ze opslaan in een koele, donkere plaats of de koelkast om hun kwaliteit en smaak.

Omega-3

Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren, ook bekend als PUFAs, die uw lichaam nodig heeft, maar niet zelf. Omega-3 vetzuren helpen verminderen van slechte cholesterol, lagere bloeddruk en verbeteren van de cognitieve functie. Vis bevatten de hoogste hoeveelheid omega-3, maar zaden en noten, sesamzaad, waaronder zijn ook goede bronnen van deze voedingsstof. De U.S. Department of Agriculture raadt dat u verbruikt tussen de 7 en 11 g van omega-3 vetzuren per week.

Sesam en Omega-3

Een ounce van sesamzaad bevat 0.1 g omega-3. Een ounce van sesamzaad is gelijk aan ongeveer 3 eetl. U kon Bestrooi de zaden in granen of stoofschotels, voeg ze toe aan smoothies of soep of crunch hen in traditionele sesam zaad snoepjes. Grond sesamzaad vormen een pasta genaamd Tahin, gebruikt in de Oosterse keuken.

Andere voordelen van sesam

Sesamzaadjes bevatten de verbindingen sesamin en sesamolin, die kan helpen lagere bloeddruk en de lever beschermen. De vezel in sesam kan helpen voorkomen van obstipatie. Sesamzaad zijn een goede bron van vitamine E. Ze bevatten ook vitamine B1, ijzer, magnesium en andere mineralen.

Bronnen voor Omega-3

Het zou moeilijk zijn om te consumeren genoeg sesamzaadjes om te voldoen aan de inname van omega-3, maar ze kunnen vormen een onderdeel van uw dieet. Vis, walnoten, flaxseeds en plantaardige oliƫn zijn andere goede bronnen van omega-3. Vier ounces Ingeblikte zalm bieden 2.2 g omega-3. Een ounce van walnoten voegt een ander 2,6 g en een eetlepel canola olie biedt 1,3 g.


gerelateerde artikelen