Langetermijneffecten van Lyrica

May 5

Lyrica (pregabaline) is een medicamenteus geneesmiddel goedgekeurd door de Food and Drug Administration in 2004. Het wordt voorgeschreven voor verschillende omstandigheden, met inbegrip van zenuwpijn in diabetici (diabetische perifere neuropathie), fibromyalgie, gedeeltelijke beslagleggingen (aanvallen die slechts een deel van de hersenen) en postherpetische neuralgie (zenuwpijn na een geval van gordelroos).

Depressie/suïcidale gedachten

Antiepileptic drugs zoals Lyrica zijn geassocieerd met nieuwe of meer ernstige symptomen van depressie, met inbegrip van suïcidale gedachten en gedrag. Hoewel deze symptomen meestal vroeg verschijnen, hebben ze het potentieel om te verergeren na verloop van tijd. Een dergelijke gedachten of gedrag naar uw arts onmiddellijk melden.

Gewichtstoename

Volgens de FDA is Lyrica geassocieerd met een verhoogd risico van gewichtstoename, met name bij patiënten die ook sommige soorten diabetes medicijnen nemen. Deze bijwerking kan ernstige problemen veroorzaken voor diabetici of mensen met hartaandoeningen. Alvorens de Lyrica, Informeer uw arts als u diabetische of lijden aan een hart-problemen.

Bloeden

Lyrica is geassocieerd met een verminderde bloedplaatjes bij sommige patiënten. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op bloeden of bloeden van incidenten. Als u problemen hebt met bloeden, vertel uw dokter alvorens Lyrica.

Andere bijwerkingen

Andere bijwerkingen geassocieerd met het nemen van Lyrica bevatten zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel, die kan leiden tot problemen met ademen, duizeligheid of wazig zien, spierpijn of zwakte, en moeite zich te concentreren. Alvorens de Lyrica, bespreken met uw arts eventuele gezondheidsproblemen hebt en alle medicijnen die je neemt.


gerelateerde artikelen