Wat Is kliswortel voor gebruikt?

June 2

Wat Is kliswortel voor gebruikt?

Klit is een plant die native groeit in Europa en Noord-Azië, maar heeft zich verspreid naar de Verenigde Staten. Klit, die deel van de familie van daisy uitmaakt, is een onkruid dat produceert bramen die aan kleding en dierlijke bont vasthouden. Klit is opgebouwd uit een combinatie van koolhydraten, vluchtige oliën, plantaardige sterolen, tannines en vette oliën. Gemeenschappelijke namen zijn lappa, eetbare klit, gobo, wild gobo en gelukkig major. Kliswortel lijkt uiterlijk veel op belladonna---een giftige plant ook wel bekend als Wolfskers. Een arts raadplegen voordat u klit.

Medicinale toepassingen

Klit heeft eeuwenlang voor allerlei voorwaarden medicinaal gebruikt. Onderzoekers geloven dat klit kan hebben anti-inflammatoire, Anti-oxyderende en antibacteriële effecten gebaseerd op de chemische samenstelling. In de traditionele Chinese geneeskunde, is klit gebruikt in combinatie met andere kruiden voor de behandeling van verkoudheid en keelpijn. Burdock heeft ook van oudsher gebruikt als een bloed Canister, een diureticum, en als een actuele voorbereiding voor de behandeling van huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis. Andere toepassingen van klit zijn de behandeling van anorexia, artritis, diabetes, microbiële infecties, jicht en HIV/AIDS. Echter zijn er zeer weinig onderzoekstudies uitgevoerd om te bepalen van de werkzaamheid van klit in het behandelen van om het even welk van deze voorwaarden.

Voedsel

Klit wordt gegeten als groente in Japan en delen van Europa. Het bevat inuline---een natuurlijke voedingsvezels niet geabsorbeerd door het lichaam. Het biedt zoetheid en heeft van oudsher gebruikt als een spijsvertering. Recente studies hebben gevonden dat eten klit gunstig zijn voor de gezondheid, wellicht aangezien het prebiotische eigenschappen bevat. Dit betekent dat kan worden gebruikt als een bron van energie door nuttige bacteriën in de darmen.

Doseringen

Kinderen moeten alleen krijgen klit onder toezicht van een arts, zoals er geen bekende onderzoek over de gevolgen van pediatric klit gebruik is. Volwassenen moeten één tot twee gram capsules drie keer per dag consumeren. Gedroogd klit wortels kunnen worden gebruikt door het weekwater van twee tot zes gram van de gedroogde wortel in 2/3 kopje kokend water gedurende 10 tot 15 minuten en drie keer per dag worden geconsumeerd. Thee kan worden voorbereid door het weekwater van twee tot zes gram in twee kopjes water en verbruikt drie keer per dag. Actuele preparaten van klit kunnen ook worden gebruikt, maar moeten niet worden gelegd op open wonden.

Voorzorgsmaatregelen

In de Verenigde Staten, gevallen gemeld van klit thee verontreinigd met de giftige belladonna. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt klit producten kopen van gevestigde bedrijven met goede reputaties en niet het verzamelen van wilde klit op uw eigen. Klit kan een allergische reactie veroorzaken bij mensen die lijden aan allergieën aan madeliefjes, chrysanten of ragweed. Klit kan het stimuleren van de spieren van de baarmoeder en moet worden vermeden door zwangere vrouwen. De Universiteit van Maryland Medical Center ook beveelt het vermijden van grote hoeveelheden klit als een aanvulling, maar stelt dat klit gebruikt als voedsel wordt beschouwd als veilig. Informeer altijd uw arts als u elk type kruidensupplement gebruikt.


gerelateerde artikelen