Problemen met visceraal vet te verliezen

October 19

Problemen met visceraal vet te verliezen

Het menselijk lichaam bevat twee soorten vet: subcutaan en viscerale. Onderhuids vet is gelegen in de buurt van het oppervlak van de huid, maar visceraal vet is in de buikstreek waar het omringt de inwendige organen. Terwijl overtollig vet een negatief effect op uw gezondheid heeft, is viscerale vet bijzonder gevaarlijk. Dit soort vet dat zich rond de middensectie ophoopt zet u groter risico voor chronische ziekten.

Visceraal vet gekoppeld aan ziekte

Visceraal vet is gekoppeld aan een verhoogd risico op hart-en vaatziekten en diabetes type 2. Bij vrouwen vergroot teveel buikvet het risico op borstkanker en de mogelijkheid van galblaas problemen. Bij mannen stijgt het risico van colorectal kanker en slaap apneu wanneer u een grote hoeveelheid buikvet hebt. Een van de redenen waarom overtollige visceraal vet zo schadelijk is is de locatie in de buurt van de vitale organen. Uw vet wordt opgeslagen versie stoffen zoals vrije vetzuren, die direct invloed op het omliggende weefsel hebben kan. Vanwege de nabijheid van de grote aders in het lichaam, is viscerale vet rechtstreeks gekoppeld met hoge cholesterol en insuline resistentie.

Hoeveel Is teveel?

De kansen zijn, hebt wat visceraal vet, maar het is echt een kwestie van als u teveel hebt. Een van de belangrijkste manieren dat onderzoekers risicofactoren voor overtollige visceraal vet bepalen is gewoon door het meten van de taille. Neem een lintmeter en meet net boven uw heupen. Vrouwen moeten een taille meting van minder dan 35 inch en mannen moeten hebben van minder dan 40 inch. Met een grotere tailleomtrek geeft een bovenmatige concentratie van visceraal vet en meer risico op gezondheidsproblemen.

Moeilijk om visceraal vet te verliezen

Visceraal vet verliezen blijft een uitdaging voor de meeste mensen omdat vet een actieve weefsel is. Onderzoek heeft aangetoond dat abdominale vetcellen stimuleren hormoonproductie die uw gezondheid kan beïnvloeden. Het belangrijkste hormoon dat wordt gestimuleerd, zowel door stress en viscerale vet is cortisol. Dit hormoon activeert het lichaam om te maken en opslaan van visceraal vet, terwijl ook het stimuleren van honger. Bovenmatige niveaus van cortisol in het lichaam maken het zeer moeilijk voor mensen om visceraal vet te verliezen. Zich in een staat van stress leidt tot verhoogde visceraal vet en zodra dit vet bestaat, de constante stimulatie van cortisol productie verliezende visceraal vet uitdagend maakt.

Effectieve oplossingen

Gelukkig, viscerale vet kan worden verlaagd door middel van voeding en levensstijl veranderingen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt om te bezuinigen op de vetreserves terwijl ook het verminderen van stress. Yoga en Tai Chi worden aanbevolen voor stressmanagement. Dieetveranderingen dat consumptie van groenten en fruit te verhogen en verlagen van verzadigd vet inname hebben ook bewezen effectief te zijn. Ten slotte kunnen cortisol niveaus worden verminderd door het verkrijgen van voldoende rust elke nacht, bij het verlagen van viscerale vet winkels. Beheer van deze gebieden draagt bij aan lagere niveaus van cortisol in het lichaam.


gerelateerde artikelen