Waarom zijn tieners verslaafd aan Junk Food en koolzuurhoudende dranken?

November 3

Uit de kasten thuis aan automaten op school hebben kinderen regelmatig toegang tot allerlei soorten frisdranken, junkfood en '' energy drinks ''. Helaas zijn deze producten doorgaans hoog in verzadigd vet en calorieën, bij te dragen aan de naar schatting 12 procent van de studenten die zwaarlijvig tegen het einde van hun tienerjaren zijn, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Een van de belangrijkste problemen met deze voedingsmiddelen en dranken is hun verslavende potentieel.

Effecten van cafeïne

Cafeïne, met name in frisdrank en '' energy drinks '', speelt een van de grootste rollen in koolzuurhoudende drank verslavingen. Een enquête uitgevoerd door de Amerikaanse Department of Health and Human Services bleek dat 29 procent van de ondervraagde middelbare schoolstudenten van de V.S. een soort van frisdrank of pop drank geconsumeerd in de zeven dagen voorafgaand aan de enquête. Cafeïne heeft een vergelijkbare structuur aan adenosine, een natuurlijke component in je lichaam die uw zenuwen vertragen voor slaap helpt. Aangezien cafeïne zo vergelijkbaar is, is het kundig voor binden met adenosine receptoren, blokkeren van adenosine van het creëren van de gevolgen ervan, wat leidt tot een gevoel van alertheid. Dit is een gewenst effect voor veel tieners, die tot regelmatige consumptie van zeer cafeïnehoudende dranken leidt.

Suiker en koolhydraten Effect

Ongewenste levensmiddelen met een hoog in suiker worden vaak aangeduid als "comfort voeding" of voedingsmiddelen die bestrijden psychologische gevoelens zoals angst of depressie helpen. De manier waarop die dit gevoel van comfort leiden verslaving tot kan is de manier waarop deze voedingsmiddelen hebben betrekking op de stemming-gerelateerde neurotransmitter serotonine. Als je junkfood hoog in koolhydraten zoals suiker eet, releases je lichaam insuline naar uw bloedbaan te helpen beheren van de stijging van de glucose waarmee deze voedingsmiddelen in het bloed. Insuline ruimt concurrerende aminozuren en laat een stof genaamd tryptofaan toegang naar uw hersenen. Tryptofaan wordt omgezet in de hersenen in serotonine die geassocieerd met gevoelens van rust of goed humeur wordt. Hierdoor kan je hersenen om te vertrouwen op junkfood met hoge koolhydraten wanneer je gestrest of omgaan met de crisis voelt.

Smaak

Onderdeel van de verslaving aan junkfood kan draaien rond de pure smaak, vooral in voedsel met een hoger vetgehalte. Volgens onderzoek van het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten, vet voedsel verhoging hoe smakelijk bepaalde voedingsmiddelen zijn van invloed op de smaak, textuur en zelfs de geur van voedsel. Hoe beter een eten smaakt, des te waarschijnlijker het is dat een tiener gaat te willen blijven consumeren. Hoge vet junkfood is ook overal verkrijgbaar, met de CDC schatten dat tot 12 procent van basisschool leerlingen en 58.3 procent van middelbare scholieren dat regelmatig toegang heeft voor de aankoop van vetrijke voedingsmiddelen in school.

Afbeelding

De afbeelding van voedsel kan ook bijdragen aan de verslavende potentieel van koolzuurhoudende dranken en junkfood. Kinderen en tieners zijn vaak doelwit van commercials en advertenties van levensmiddelen met een hoog in vet--, suiker, cafeïne en zout en deze advertenties zijn vaak succesvol. Advertenties gebruiken stripfiguren of schilderen van bepaalde voedingsmiddelen als zijnde "cool" of "populair", die de wens bij kinderen en jongeren te blijven nuttigen van het product te verhogen. Helaas, het Institute of Medicine suggereert dat deze advertenties een belangrijke bijdragende oorzaak aan de kinderjaren zwaarlijvigheid epidemie zijn.


gerelateerde artikelen