L-Lysine waarschuwingen

July 20

Lysine is een aminozuur dat essentieel is voor het menselijk leven. Het kan worden verkregen door het eten van dierlijke eiwitten, bonen, eieren en zuivelproducten. Als u niet veel van deze voedingsmiddelen eet, moet u wellicht te nemen aanvullende lysine, die is vaak verkrijgbaar in de vorm van L-lysine. L-lysine, wordt over het algemeen beschouwd als veilig, maar het kan gevaarlijk zijn, hebt u bepaalde voorwaarden. Je moet altijd met uw arts spreken voordat suppletie met lysine om te voorkomen dat potentieel problematisch voorwaarden en interactie van de drug.

Galsteen formatie

Hoge doses van lysine bleken te veroorzaken galstenen. Lysine kan verhogen uw cholesterol. De verhoging van cholesterol kan de gal in de galblaas te behouden grote hoeveelheden van cholesterol, die leiden kan tot de vorming van de steen. Voorzichtigheid bij het gebruik van lysine, hebt u een geschiedenis van galstenen of als uw cholesterol al hoog is te nemen. Galstenen mag geen geen symptomen veroorzaken. Als zij dit doen, zult u meestal ervaren misselijkheid, bovenste rechterpagina buikpijn, braken en koorts. Als u galstenen ontwikkelt, moet u wellicht hebben uw galblaas verwijderd.

Hypercalciëmie

Nemen van lysine kan uw risico van het ontwikkelen van hypercalciëmie, abnormaal hoge niveaus van calcium in het bloed verhogen. Dit is vooral waar als u al deelnemen aan een aanzienlijke hoeveelheid calcium per dag of als u nierfunctie afgenomen. Lysine is aangetoond dat het verhogen van de hoeveelheid calcium die je darmen absorberen, volgens een onderzoek gepubliceerd in het November-December 1992 nummer van "Voeding." Om dit risico te verminderen, neem geen lysine met een calciumsupplement of zuivelproducten tenzij u bent hiervoor instructies hebt ontvangen door uw arts. Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u misselijkheid, braken, flank of bot pijn, spierzwakte of geheugenverlies ondervindt, zoals dit symptomen van hypercalciëmie zijn.

Nierziekten

Lysine is gekoppeld aan nierfalen, dus neem het niet als u hebben verminderde nierfunctie. Grote doses van lysine en andere aminozuren kunnen leiden tot acuut nierfalen zelfs in gezonde individuen, volgens een overzicht gepubliceerd in juni 2007 de kwestie van "The Journal of Nutrition." Symptomen van acuut nierfalen kunnen zijn pijn tussen de heup en ribben, een afname van de hoeveelheid urine die u bent afscheiden, hardnekkige misselijkheid en braken en bloederige ontlasting. Onmiddellijke hulp als u deze symptomen ontwikkelen terwijl het nemen van lysine.

Zwangerschap en borstvoeding

L-lysine is niet aanbevolen voor gebruik in zwangere of zogende vrouwen omdat het niet veilig in deze populatie bewezen. Verder kan zwangerschap beïnvloeden de manier waarop die uw nieren het onverrichte. Neem lysine niet als u zwanger bent, tenzij uw arts dit toelaat.


gerelateerde artikelen