Is het veilig om te neem Creatine als je boven de 40?

March 26

Is het veilig om te neem Creatine als je boven de 40?

Creatine is een stikstof bevattende amine gesynthetiseerd uit aminozuren, arginine, glycine en methionine. Nemen van creatine supplementen kan verhogen atletische prestaties bij hoge intensiteit, anaërobe activiteiten, volgens "Anabole Primer." Bij jonge mannen, is creatine gebleken dat zowel dynamische kracht en sterkte aanzienlijk te verhogen. Hoewel veel van het onderzoek met betrekking tot creatine suppletie is gericht op de gevolgen ervan voor de atletische prestaties in jongere populaties, kan creatine oudere bevolking evenals profiteren. Praat met uw arts over het gebruik van creatine supplementen om ervoor te zorgen dat ze zijn geschikt voor u.

Oudere Versus jongere mannen

Creatine suppletie kan worden nuttiger in ouderen dan bij jongere mensen, volgens een studie van de 1998 gepubliceerd in the "Journal of Applied Physiology." De onderzoekers vonden dat oudere personen, met een gemiddelde leeftijd van 58 jaar, meer een affiniteit voor creatine dan jongere personen, met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar hebben. Als je ouder wordt, vermogen van uw lichaam te absorberen creatine verhoogt, die op zijn beurt, verhoogt het effect van creatine suppletie.

De daling van de leeftijdsgebonden spier

Als je ouder wordt, verliest je lichaam spieren, creatine kan helpen handhaven van de skeletspieren massa in de oudere bevolking. In een studie van 2005 gepubliceerd door het tijdschrift, "Geneeskunde en Science in sport en oefening" beoordeeld onderzoekers de effecten van creatine en proteïne suppletie tijdens de weerstand opleiding bij oudere mannen met een gemiddelde leeftijd van 66 jaar. De onderzoekers vonden dat creatine suppletie is effectief voor niet alleen het behoud van spiermassa van de massa maar toenemende spier wanneer deze wordt gecombineerd met resistentie opleiding.

Lichaamssamenstelling

Creatine kan positieve invloed hebben op de samenstelling van het lichaam bij oudere mannen, volgens een studie uit 2002 gepubliceerd in "Geneeskunde en wetenschap in de sport- en bewegingsactiviteiten." In deze studie werd getest onderzoekers 18 mannen tussen de leeftijden van 59 en 73, die verteld om te voltooien van een batterij van tests in de loop van drie weken terwijl aan te vullen met creatine of een placebo. De resultaten van de studie blijkt dat creatine suppletie aanzienlijk verhoogt lichaam massa, vetvrije massa en functionele capaciteit bij oudere mannen.

Veiligheid

Creatine lijkt te zijn veilig voor oudere personen, volgens een studie 2008 gepubliceerd in het tijdschrift "Nutrition Research." De onderzoekers beoordeeld de langetermijneffecten van creatine suppletie op oudere mensen met de ziekte van Parkinson. De deelnemers namen 4 g van creatine dagelijks gedurende twee jaar met geen significante bijwerkingen. De meeste vaak gemeld neveneffect als gevolg van creatine suppletie milde gastro-intestinale nood. Volgens een 2007 overzicht van creatine veiligheidsstudies gepubliceerd in het tijdschrift "Sub mobiele biochemie", geen significante bijwerkingen ten aanzien van creatine suppletie gevonden.


gerelateerde artikelen