Mijn maag Is opgeblazen na het drinken van koffie

March 7

Mijn maag Is opgeblazen na het drinken van koffie

Een kopje koffie drinken is een aloude ochtendritueel voor veel mensen. De cafeïne geeft een boost om uw dag te beginnen. Voor sommige mensen, echter het kan leiden tot problemen met de spijsvertering, die tot een opgeblazen gevoel leiden kan. Bepalen van de mogelijke oorzaak kunt u beslissen of u wilt aanpassen hoe u uw koffie drinken of als u gewoon wilt overslaan.

Lactose-intolerantie

Ervaren opgeblazen gevoel na het drinken van koffie kan niet wegens de cafeïne of de koffiebonen; Dit kan worden veroorzaakt door elk type van zuivelproducten, zoals melk of room, die u aan uw koffie toevoegt. Zuivelproducten bevatten een suiker genoemd lactose, die veel volwassenen ondervindt bij het verteren wegens gebrek aan een enzym, lactase, in hun dunne darm die de suiker breekt genoemd. Andere symptomen van lactose-intolerantie zijn naast het opgeblazen gevoel, gas, krampen, diarree en misselijkheid. Ongeveer 30 miljoen mensen in de Verenigde Staten zijn lactose-intolerant, volgens de medische website MedlinePlus.

Problemen met de spijsvertering

Voor degenen die een spijsvertering ziekte hebben, kan de cafeïne in koffie irriteren het zelfs meer, leidt tot een opgeblazen gevoel. Een veelvoorkomend spijsverterings probleem geïrriteerd door cafeïne is irritable bowel syndroom, of IBS. Andere symptomen van IBS zijn buikpijn, volheid, gas, misselijkheid, diarree en constipatie. Andere spijsverteringsaandoeningen met soortgelijke symptomen omvatten ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Als u om het even welk van deze symptomen consistent, ondervindt zelfs als niet drinken koffie, een arts raadplegen. Koffie en andere cafeïnehoudende dranken worden niet aanbevolen voor degenen die spijsverteringsaandoeningen hebben.

Andere oorzaken

Hoewel cafeïne en zuivelproducten worden vaak beschouwd als de boosdoeners in het opgeblazen gevoel en andere problemen met de spijsvertering, wellicht de koffiebonen zelf het probleem. Een studie gepubliceerd in 1999 in het "Scandinavische Journal van gastro-enterologie" gevonden dat koffiebonen, niet alleen de cafeïne, leegmaken van de maag vertragen kan, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel. Een andere Duitse studie gepubliceerd in 1976 vond dat koffiebonen of zoutzuur, HCL verhogen, dat is een belangrijk onderdeel van het afbreken van voedsel in de maag. Na verloop van tijd kan de verhoogde zuurproductie uitputten de niveaus van HCL, wat leidt tot een verminderde spijsvertering en latere opgeblazen gevoel.

Voorgestelde oplossingen

Als u zuivelproducten in je koffie gebruikt, mogelijk een eenvoudige oplossing om zich te ontdoen van je opgeblazen gevoel te stoppen met het gebruik ervan of overschakelen naar een nondairy creamer. Soja melk of rijstemelk zijn ook levensvatbare vervangers, als zij geen lactose bevatten. Hebt u elk type van spijsverterings probleem, met name IBS, is het het beste afzien van elke soort koffie drinken omdat zelfs cafeïnevrije koffie sommige cafeïne heeft. Als u hebt geprobeerd het verwijderen van zuivelproducten en u hoeft niet elke spijsverteringsaandoeningen maar zijn nog steeds opgeblazen gevoel problemen, kan over te schakelen naar een cichorei of gerst gebaseerde plaatsvervanger helpen.


gerelateerde artikelen