Waarom Is houding belangrijk?

July 27

Waarom Is houding belangrijk?

De houding van de term wordt gebruikt om te beschrijven hoe uw lichaam wordt geplaatst wanneer je zittend, staand en liggend. Goede houding is belangrijk voor een aantal redenen, waaronder dat het je lichaam in een uitlijning wanneer de nadruk plaatst op de ondersteuning van de ligamenten, pezen en spieren beperkt is. Slechte houding kan leiden tot ongemak en letsel.

Belang van een goede houding

Goede houding plaatst u in een uitlijning waar stress wordt goed verdeeld over de beoogde spieren en ligamenten. Dientengevolge, de spieren zijn toegestaan om efficiënt te werken en overeenkomstig zijn bestemming, die op zijn beurt vermindert slijtage die uw gewrichten ondergaan. Dit vermindert uw risico van gezamenlijke ongemak en degeneratieve artritis. Stress heeft geplaatst op de ligamenten die de gewrichten in de wervelkolom bij elkaar te houden is ook gedaald met goede houding. Wanneer uw spieren, gewrichten en gewrichtsbanden werkt zoals de bedoeling is, uw vitale organen kunnen blijven in de juiste positie en het zenuwstelsel is in staat om normaal te functioneren, volgens de Kansas Chiropractie Stichting.

Risico's en oorzaken van slechte houding

Onjuiste houding betekent dat je in een positie waar uw spieren en ligamenten niet in staat om te werken zijn aangezien zij zijn bestemd; Er is een abnormale hoeveelheid stress op bepaalde spieren geplaatst. Slechte houding kan worden veroorzaakt door zwakke core spieren, waardoor u uw romp en heupen in de juiste uitlijning te houden. Het kan ook veroorzaakt worden door strakke spieren, een gemeenschappelijk probleem voor degenen die lange uren gedurende de dag zitten. Volgens de American Chiropractic Association, kunnen zwaarlijvigheid, zwangerschap en het dragen van schoenen met hoge hakken ook leiden tot onjuiste houding. Langdurige slechte houding effecten omvatten problemen met lichamelijke systemen zoals spijsvertering en ademhaling.

Vergadering van de juiste houding

Samen met de juiste houding zitten, plaats je voeten stevig op de grond met je knieën en de heupen gebogen tot 90 graden. Rol uw schouders naar achteren en vervolgens omlaag zodat de schouderbladen naar beneden je rug. Controleer de uitlijning van uw bekken door uw openbare bot aangrijpend en je bekken naar voren kantelen. Je oren moet direct in lijn met je schouders die in lijn met je heupen.

Corrigeren van staande houding

Staand, moeten uw oren, schouders, heupen en enkels in een verticale lijn. Stel uw voeten op heupwijdte uit elkaar met tenen naar voren wijst. Je knieën moeten worden rechte, maar niet vergrendeld. De wervelkolom moet rechtop met de schouders trok zich terug en dan omlaag. Vaak het verhogen van je kin omhoog zal helpen staande posturale problemen oplossen.

Gezonde liggende houding

Juiste houding wanneer je neer liegt is deels afhankelijk van wat comfortabel voor u is. De American Chiropractic Association raadt echter aan met behulp van een kussen zodat uw cervicale wervelkolom wordt gehouden in een neutrale positie en om te voorkomen dat slapen op je buik. Als je op uw kant slaapt, zal een kussen tussen je benen helpen houden van correcte uitlijning van uw wervelkolom. Een kussen onder je knieën wanneer je op je rug slaapt is ideaal.

Oefeningen voor houding

Regelmatig nemen van yoga of andere vergelijkbare oefeningen kan helpen bouwen kracht en flexibiliteit in posturale spieren te verbeteren, zodat je beter in staat te handhaven juiste rug kromming. Als u vindt dat u voorgevoel vooruit op de schouders, nemen de sprinkhaan en cobra poses ter versterking van uw trapezius en rhomboids in uw bovenste en midden rug. De sprinkhaan pose impliceert liggend op je buik met je armen aan uw zijde en het opheffen van zowel uw schouders en benen aan de heupen van de vloer. De cobra pose wordt uitgevoerd vanuit een voorkant-liegen positie ook. Plaats je handen plat op de grond buiten uw heupen en druk op uw schouders en borst van de vloer tot je romp verticale is. Als lange uren van de vergadering heeft geleid tot uw heup flexoren tot strak en dus uw lagere terug om de boog, toevoegen inhouden lunges en de krijger voor uw regime. Bovendien crunches ter versterking van de buikspieren, die zal verminderen uw bekken kantelen naar voren toe te voegen.


gerelateerde artikelen