Bijwerkingen van chemo-poort

October 25

Bijwerkingen van chemo-poort

Een chemotherapie-poort is een kleine, cirkelvormige plastic of metalen knop ongeveer de grootte van een kwart ingevoegd onder de huid. De poort hecht een katheter en een ader. Chemotherapie drugs worden beheerd via de poort met een naald die in de poort past. De poort elimineert de constante naald stokken te wijten aan het proberen te vinden van een ader tijdens de toediening van behandeling. Medisch personeel kunt ook de poort tot het opstellen van bloed. Wanneer de behandeling van chemotherapie voltooid is Verwijder medisch personeel de poort.

Infectie

Toe te schrijven aan de algemene verzwakking van het immuunsysteem tijdens chemotherapie behandeling, kan een infectie optreden op de huid boven de poort van de chemotherapie en rond waar de katheter op de poort gaat. Tekenen van infectie vaak omvatten de huid rood en zwelling. Er treedt meestal ook pijn op de plaats van de infectie. De pijn kan presenteren als intermitterende of continue. Een temperatuur zal spike en patiƫnten kunnen het gevoel van een verlies van evenwicht en beginnen te voelen flauw, meldt Macmillan Cancer Support.

Clot

Een klonter bewijst een ander neveneffect van een haven van de chemotherapie. Symptomen van een klonter zijn roodheid en pijnlijke zwelling van de arm of nek aan dezelfde kant van het lichaam als de ligging van de haven. Deze bijwerking meestal vereist onmiddellijke verwijdering van de haven. Medisch personeel zal vervolgens een anticoagulatie medicatie te ontbinden de lastige clot beheren.

Poort kan instabiliteit ontwikkelen

Zwaar tillen of overdreven actief oefening kan ook leiden tot problemen met de stabiliteit en de plaatsing van de poort. Patiƫnten moeten hun artsen vragen voor informatie over activiteiten die zij moeten vermijden terwijl de poort gebruikt wordt.

Lekken, huid schade, onvermogen om reparatie poort

In een studie 2006 door Inaba Yoshitaka et al. in de Japanse Journal of Clinical Oncology, kunnen verschillende problemen voortvloeien uit het gebruik van de havens in behandeling voor darmkanker. In sommige gevallen een probleem havengerelateerde gemaakt therapie voortzetting problematisch. Andere problemen geconstateerd betrekking tot poort gebruik opgenomen: schade aan de katheter gebruikt met de haven, lekken op de site van de lekke band voor de poort, huid schade, waarschijnlijk infectie en een onvermogen om te herstellen van een beschadigde poort. De studie werd uitgevoerd in het Aichi kanker centrum ziekenhuis, Naguya, Japan.


gerelateerde artikelen