Hoe lees ik een bloeddruk manchet

October 21

Hoe lees ik een bloeddruk manchet

Leren lezen van de bloeddruk met een manchet van bloeddruk en stethoscoop kan u waarschuwen voor ernstige medische aandoeningen zoals beroerte en een hartaanval. Met twee nummers--systolische en diastolische bloeddruk vastgelegd. Ze verwijzen naar de druk op de bloedvaten bij het hart van opdrachten en de druk op de slagaders als het hart in rust.

Stap 1

Nemen de bloeddruk manchet en stethoscoop een dial-gauge, een rubber opblazen bol die is gekoppeld aan een ventiel lucht, en een arm manchet. De manchet moet volledig worden gedefleerd en de wijzerplaat gauge naald moet rusten op nul. Om het leeglopen van de cuff, draai het ventiel lucht tegen de klok in totdat alle lucht wordt verwijderd. Zodra gedefleerd aan de hand, draai het ventiel lucht rechtsom totdat aangescherpt. Plaats de stethoscoop zonder speling in je oren en tik op de einde-schijf licht. Een kloppende geluid geeft aan dat de stethoscoop correct gepositioneerd is.

Stap 2

Hoe lees ik een bloeddruk manchet

Zet de manchet rond de bovenarm, ongeveer 1 inch boven de plooi van de elleboog veilig vast. De manchet moet over het algemeen worden gelegd op de linkerarm, omdat de left5 arm zich het dichtst bij het hart. Koppel de manchet niet te strak omdat dit leiden onnauwkeurige lezingen tot kan. U moet zitten kundig voor één of twee vingers glijden tussen het manchet en de arm. De wijzerplaat meter moet het gezicht van vooruit.

Als je met de lezing, plaats de stethoscoop oorstukken in uw oren en de schijf op de brachialis slagader die via de plooi van de elleboog loopt. Houden de schijf stevig op hun plaats met één hand en de bol van de bloeddruk in de andere.

Stap 3

Beginnen pompen van de rubber lamp snel tijdens het kijken naar de wijzerplaat meten. Stoppen pompen zodra de naald in de gauge passen ongeveer 160 mmHg of millimeters kwikkolom...

Stap 4

Hoe lees ik een bloeddruk manchet

Langzaam draai het ventiel van de lucht op de rubber lamp door tegen de klok in draaien. De naald moet afnemen met een snelheid van 2 tot en met 3 mmHg per seconde. Doen niet leeglopen te snel als dit leiden onnauwkeurige resultaten tot kan. Luisteren naar de hartslag in de stethoscoop tijdens het kijken naar de naald van de wijzerplaat. Mentaal Opmerking het nummer waarop de eerste beat werd gehoord. Dit nummer is de systolische lezing.

Stap 5

Blijven langzaam leeglopen van de cuff op twee tot drie mmHg per seconde... Noteer het nummer waarop de laatste beat werd gehoord. Dat is de diastolische lezing.

Stap 6

Laten leeglopen en verwijder de bloeddruk manchet. De lezingen met de systolische nummer geschreven boven de diastolische nummer registreren.

Tips

  • Zorg er altijd voor de arm van de persoon wiens bloeddruk u neemt op hart niveau om ervoor te zorgen nauwkeurige lezingen wordt geplaatst.
  • Wacht altijd 3 tot 5 minuten tussen lezingen.
  • Normale waarden rusten voor een gezonde, volwassen wordt beschouwd als 120/80 mmHg.

Wat die u nodig hebt

  • Blood Pressure Cuff
  • Stethoscoop

gerelateerde artikelen