Bananen helpen spijsvertering doen?

October 11

Bananen helpen spijsvertering doen?

U weet waarschijnlijk dat vruchten een voedzame deel van een gezonde voeding uitmaken, maar je zou niet bewust van alle de spijsvertering voordelen die zij bieden. Verpakt met zoete smaak, geven bananen veel voedingsvezels en kalium, een essentieel mineraal. Zowel vezel en kalium zijn vooral nuttig voor uw spijsvertering, helpt houden het soepel functioneren.

Kalium van bananen

Uw spijsverteringskanaal is zeer gespecialiseerd ga eten langs soepel, een proces dat is deels afhankelijk van de daaraan gehechte spiermassa. Onvrijwillige of gladde spier genoemd, is het ontworpen om het contract in een wavelike patroon, peristaltiek genoemd. Het mineraal kalium speelt een belangrijke rol in functie van de gladde spieren, dus het is belangrijk dat u neemt in voldoende kalium in je dieet. Volwassenen hebben ongeveer 4700 mg kalium per dag nodig, en een grote banana biedt ongeveer 500 milligram van dit belangrijk mineraal.

Bananen en onoplosbare vezels

Maar voedingsvezels geen voeding biedt, heeft het andere voordelen voor de gezondheid. Er bestaan twee soorten vezels, oplosbare en onoplosbare genoemd. Onoplosbare vezels niet los in de vloeistof en maakt ongeveer 70 procent van de vezel in een banaan. Onoplosbare vezels voegt bulk aan uw voedsel, helpen het bewegen door middel van uw spijsverteringskanaal soepel. Helpt u gevoel volledig na een maaltijd en, volgens de Harvard School of Public Health, helpt het voorkomen van obstipatie en verlaagt uw risico van verschillende stoornissen, met inbegrip van een inflammatoire aandoening genaamd diverticular ziekte.

Oplosbare vezels van bananen

Het andere type van voedingsvezels heet oplosbaar zijn, want het wordt een gel bij menging met vocht in uw maag. Bananen zijn een goede bron van oplosbare vezels, met ongeveer 30 procent van hun vezel in deze vorm. Oplosbare vezels de neiging te vertragen de absorptie van koolhydraten en vetten, helpen uw bloedsuikerspiegel te houden in een gezond gamma. Onderzoek suggereert ook dat het kan helpen bevorderen van de gezondheid van je darmen door te verhinderen dat potentieel schadelijke ziekteverwekkers verbonden zijn aan hun muren. Bijvoorbeeld, een paper gepubliceerd in januari 2013 de kwestie van de "Journal of Nutritional Biochemistry" gevonden dat oplosbare vezels van "plantains"--een familielid van bananen--hechting van verschillende bacteriële soorten, met inbegrip van Salmonella en Clostridium kunt blokkeren.

De Bottom Line

Als u dagelijks ongeveer 2.000 calorieën consumeren, raden het dieet richtsnoeren voor Amerikanen 2010 dat u meenemen in ongeveer 2 kopjes van fruit per dag, de meerderheid in de vorm van verse, hele vruchten. Bananen voor één of twee porties dagelijks kiezen kan aanzienlijke voordelen opleveren voor uw spijsvertering, maar deze en andere high-fiber voedingsmiddelen toevoegen aan uw dieet geleidelijk om te voorkomen dat problemen met de spijsvertering, zoals gas of opgeblazen gevoel. Praat met uw arts of een geregistreerde diëtist om een dieet plan dat klopt voor u te ontwikkelen.


gerelateerde artikelen