Over bij 19 weken zwangerschap

December 10

Over bij 19 weken zwangerschap

Elke week van de zwangerschap brengt nieuwe veranderingen en ontwikkelingen, en de 19e week is geen uitzondering. Hoewel elke vrouw zwangerschap een beetje anders, afhankelijk van de individuele omstandigheden zijn zal, bestaan sommige raakvlakken voor de meeste zwangere vrouwen gedurende deze tijd.

Baby's ontwikkeling

Bij 19 weken zwangerschap, de gemiddelde baby weegt ongeveer 7 ounces en is ongeveer 7 duim lang van hoofd naar beneden, volgens de American Association van de zwangerschap. Armen en benen worden evenredig, vorm van de nieren en de ontwikkeling van bruin vet wordt gewerkt. Een wasachtige, witte substantie die vernix caseosa genoemd heeft betrekking op de huid. Deze stof beschermt de gevoelige huid van de baby steeds gekrast, schrale of gebeitst in het vruchtwater. Daarnaast maakt van de baby zintuiglijke ontwikkeling opmerkelijke vooruitgang rond deze tijd. De hersenen gebieden aanwijst voor elk van de vijf zintuigen, en het kan nu mogelijk voor de baby om te horen van de stem van zijn moeder geworden.

Prenatale Checkup

Tijdens de 19e week prenatale checkup, zal een arts waarschijnlijk controleren van een zwangere vrouw gewicht, de bloeddruk, de urine en de hartslag van de baby. Ze meters ook een geschatte meting van de baarmoeder door naar beneden te duwen op de bovenste rand, die meestal rond de navel-gebied bij 19 weken zwangerschap klopt.

Gewichtstoename

Op dit moment, zwangere vrouwen wegen meestal ongeveer 10 tot en met 13 pond zwaarder dan hun pre-zwangerschap gewicht, volgens Arthur Schoenstadt, M.D. op eMedTV.com, maar dit kan variëren sterk afhankelijk van de vrouw.

Overwegingen

Veel moeders beginnen vaak te voelen van de eerste bewegingen van hun baby rond de 19e week van de zwangerschap. Deze bewegingen beginnen nauwelijks merkbaar, en kunnen voelen als de gasbellen of een grommende lege maag. Maar die hebben het nog niet gevoeld moet niet het gevoel verontrust, omdat sommige vrouwen voelen zich niet deze bewegingen tot een paar weken later, verklaart de Nemours Foundation website.

Moederdag fysieke veranderingen

Sommige nieuwe pijnen en pijnen kunnen optreden rond deze tijd naarmate de buik groeit. Deze pijnen en pijnen, soms aangeduid als ronde ligament pijn, kunnen optreden in de onderbuik of op één of beide zijden van de taille. Positie verschuiven of een fysiek actieve dag kan leiden tot deze pijn. Terwijl het ronde ligament pijn is meestal niets te vrezen en is slechts een deel van het zwanger zijn, moeten zwangere vrouwen die zich zorgen maakt over deze pijn Waarschuw een arts.

Rond de 19e week van de zwangerschap, kunnen sommige vrouwen merken sommige plaatsen op hun lichaam dat donkerder. Deze gebieden kunnen omvatten de bovenlip, wangen, voorhoofd, tepels, sproeten, littekens, oksels, binnenste dijen en vulva, verklaart de medische adviesraad op de website van BabyCenter. Terwijl deze verdonkering onthutsend voor sommige vrouwen blijken kan, het meestal verdwijnt na de bevalling en is niet een reden tot bezorgdheid. De linea nigra, een bruine lijn die van de navel tot het schaambeen loopt, kan ook beginnen met het maken van haar uiterlijk rond deze tijd.

Misvattingen

Sommige mannen en vrouwen zorgen over de voortdurende geslachtsgemeenschap hebben naarmate de zwangerschap zich ontwikkelt. In de meeste gevallen seks bewijst volkomen veilig en is niet schadelijk voor de moeder of de baby, zegt de Nemours Foundation website. Echter voor risicovolle zwangerschappen is het altijd het beste om te praten met een arts om te bevestigen dat de seks veilig is voor het doen van de daad.


gerelateerde artikelen