Voeding en recepten voor bof

March 31

Voeding en recepten voor bof

Bof was ooit een gemeenschappelijk en besmettelijke jeugd ziekte. Dank aan de mazelen, bof en rubella, of MMR, vaccin--geïntroduceerd in 1967--de ziekte is nu vrij zeldzaam onder Amerikaanse kinderen en volwassenen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, worden alleen ongeveer 1.600 bof gevallen elk jaar gemeld. Toch kan nog steeds je bof als je nog niet had de ziekte of zijn ingeënt. Het bofvirus reageert niet op antibiotica--de ziekte heeft gewoon op zijn beloop. U kunt echter de effecten met een dieet en over-the-counter medicatie verminderen.

Oorzaken

Tenzij u bent beschermd door immunisatie, kunt u gemakkelijk vangen bof van iemand die een actieve infectie heeft. Het bofvirus infecteert de klieren parotide--speekselklieren die zich net onder je oren bevinden. De besmettelijke bacteriën gedijen in uiterst kleine speeksel druppels, die voor het milieu door middel van hoest en niest reizen. Een besmette persoon kunt ook ziektekiemen overbrengen naar oppervlakken en voorwerpen alleen door ze aan te raken.

Symptomen

Gezwollen, pijnlijke "chipmunk wangen" karakteristiek zijn voor een bof-infectie. Mogelijk hebt u ook een hoofdpijn, koorts, spierpijn en een verlies van eetlust en vermoeidheid.

Dieet behandelingen

Wanneer u bof hebt, kan je niet wilt eten vanwege de pijn geassocieerd met speekselvloed en kauwen. Eten van zacht voedsel, zoals puree, aardappelen, havermout, Bouillon en vloeibare soepen geeft voeding terwijl uw symptomen actief zijn. Vermijd citrus fruit, sappen, tomaten en andere zure voedingsmiddelen en dranken, omdat deze de neiging om de overstimulate van de speekselklieren, veroorzaakt meer ongemak. Drink veel van vloeistoffen om uitdroging te voorkomen.

Voedingssupplementen zoals vis olie capsules kunnen helpen verminderen ontsteking en uw immuniteit te stimuleren. Lactobacillus acidophilus, een probiotische, kan ook het versterken van uw immuunsysteem. Kamille en andere kruidenthee zijn natuurlijke remedies die kunnen verlichten de symptomen, maar niet deze geven aan kinderen.

Medicijnen

Tenzij u complicaties van de bof hebt, is uw arts onwaarschijnlijk dat het voorschrijven van medicijnen dan over-the-counter drugs zoals aspirine, paracetamol of steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen--NSAID's. Ibuprofen, vaak verkocht onder de merknamen Advil en Motrin, is een NSAID. Een woord van waarschuwing: geef niet je kinderen aspirine--het kan leiden tot een gevaarlijke ziekte heet het syndroom van Reye.

Preventie

Als je nog nooit had bof of de BMR-vaccinatie, wacht niet tot u heb blootgesteld aan het virus voor preventieve behandeling. Vraag uw arts over het krijgen van het vaccin nu. Anders, vermijden zijnd rond personen met de actieve ziekte. Als u worden rond iemand met bof moet, hen aanmoedigen om te hoesten en niezen in een weefsel. Frequent handen wassen en het gebruik van hand sanitizer zijn ook voordelig.

Complicaties

Bof kan ernstige complicaties, vooral bij volwassenen. Deze omvatten orchitis, of gezwollen, ontstoken testikels; Pancreatitis, een infectie van de alvleesklier; encefalitis, een infectie van de hersenen; meningitis, een infectie van de membranen en vloeistof van het ruggenmerg en de hersenen; oophoritis, of besmette eierstokken; mastitis, een borst infectie; miskraam; en verlies van het gehoor.


gerelateerde artikelen