Bijnier aandoeningen & overmatig zweten

March 19

Medisch beoordeeld door
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Bijnier aandoeningen & overmatig zweten

De menselijke endocriene systeem bestaat uit een netwerk van klieren die verantwoordelijk is voor de productie van hormonen. Hormonen, gedefinieerd als chemische stoffen geproduceerd in een deel van het lichaam die op andere delen van het lichaam inwerken, regelen bijna alle lichaamsfuncties. De bijnieren, dat zich bevindt boven elke nier, produceren hormonen die controle metabolisme, chemische stoffen in het bloed, de geslachtsorganen en de stress reacties helpen. Bijnier aandoeningen kunnen verhogen het niveau van de hormonen geproduceerd, wat resulteert in symptomen zoals overmatig zweten.

Functie

Iedere bijnier bestaat uit twee afzonderlijke secties, elk een specifieke reeks hormonen produceren. Het buitenste gedeelte van de bijnieren, bekend als de bijnierschors produceert corticosteroïden met inbegrip van cortisol die functioneert in het gebruik en de opslag van energie, aldosteron stimuleert de reabsorptie van water, zouten en seksuele hormonen waaronder oestrogeen, progesteron en testosteron.

Het binnenste gedeelte van de bijnieren, bekend als de bijnier medulla, produceert hormonen geclassificeerd als catecholamines waaronder epinefrine, adrenaline, een afkorting en noradrenaline, een afkorting voor noradrenaline. Adrenaline en noradrenaline handelen op het orthosympatisch zenuwstelsel. Bijnier aandoeningen kunnen leiden tot de bijnier medulla tot verhoogde niveaus van deze hormonen, wat leidt tot het overmatig zweten.

Bijnier aandoeningen

Aandoeningen binnen het edocrine-systeem kunnen rechtstreeks beïnvloeden de bijnieren, of invloed op andere klieren die helpen reguleren van de hormoonproductie in de bijnieren. De vorming van een tumor in de bijnier medulla, bekend als Feochromocytoom, veroorzaakt een toename van de hormoonproductie. De hypofyse, vaak aangeduid als de master endocriene klier, produceert adrenocorticotropic hormoon stimuleert de bijnieren om hormonen te produceren. Aandoeningen van de hypofyse, zoals de totstandkoming van een hypofyse-tumor, kunnen dus leiden tot de bijnieren produceren verhoogde niveaus van hormonen.

Epinefrine effecten

Epinefrine bindt aan beta adrenergic receptoren en alpha adrenergic receptoren, triggering effecten op verschillende delen van het lichaam. Adrenaline wordt gebonden aan de bèta-receptoren in het hart, het hart te contracteren krachtiger te stimuleren. Epinefrine verhoogt de hartslag terwijl op hetzelfde moment zorgt ervoor dat slagaders en aders te vernauwen, zoals beschreven door cardiovasculaire fysiologie concepten. Epinefrine induceert verwijding van de bloedvaten stroomt door de spieren en de lever, verhoging van de bloedstroom naar het lichaam voor de actie klaar.

Noradrenaline effecten

Zoals adrenaline bindt noradrenaline aan de Alfa en beta adrenergic receptoren op de cellen. Noradrenaline knelpunt bloedvaten, die verhoogt bloeddruk, volgens de Colorado State University.

Zweten

In het algemeen, verhogen adrenaline en noradrenaline de cardiale output, die aan de toename van de productie van zweet bijdraagt. Als het hart sneller slaat, maakt gebruik van het lichaam meer zuurstof, verhoging van lichaamswarmte. Bovendien, verhogen deze bijnier hormonen metabolisme door het stimuleren van de verdeling van vet cellen voor spieren om te gebruiken als energie, ook het verhogen van lichaamswarmte. Het lichaam moet verdrijven de extra warmte door middel van de activering van de zweetklieren. Omstandigheden waardoor de bijnieren kuren te vertonen, zoals Feochromocytoom, leiden tot diepe zweten, volgens MayoClinic.com.


gerelateerde artikelen