Allergische reactie op haar Product: geschubde droge huiduitslag op nek

December 19

Allergische reactie op haar Product: geschubde droge huiduitslag op nek

Veel haarproducten bevatten een verscheidenheid van natuurlijke en kunstmatige ingrediënten, die kan de huid op verschillende manieren beïnvloeden. Sommige mensen kunnen hebben bijwerkingen van een of meer van deze ingrediënten. Het niveau van de reactie kan variëren van milde irritatie tot een volwaardige allergie-aanval. Met huid gebaseerde allergische reacties is een droge of jeukende uitslag de typische manifestatie.

Allergie en allergische reacties

Een allergische reactie treedt op wanneer uw lichaamseigen immuunsysteem een aanval tegen een normaal onschadelijk stof lanceert. Deze stoffen worden allergenen genoemd, en zij kunnen alles bevatten van pollen, schimmel en huidschilfers tegen chemicaliën, metalen, medicijnen en bepaalde voedingsmiddelen. De meeste allergieën zijn mild en vereisen geen zorg van een arts. Ernstige reacties kunnen echter leiden tot een aandoening bekend als anafylactische shock. Linker onbehandeld, anafylactische schok kan leiden tot schade aan de hersenen en dood.

Contact Dermatitis

Bepaalde chemische stoffen veroorzaken een reactie van de gelokaliseerde huid bekend als contact dermatitis. Industriële en schoonmaak agenten veroorzaken irriterende contactdermatitis wanneer zij schade toebrengen aan de buitenste laag van je huid. Allergische contactdermatitis ontwikkelt in reactie op specifieke metalen, kleurstoffen, rubbercompounds en cosmetische producten. De reactie begint met roodheid en jeuk, gevolgd door een droge huiduitslag en een verdikte gebied van de huid. Als het allergeen wordt verwijderd, de symptomen van de reactie meestal verdwijnen. In sommige gevallen de gelokaliseerde dermatitis verspreidt en produceert jeuk over het hele lichaam.

Haar Product allergenen

De etiketten van haarproducten vaak identificeren niet potentiële allergenen in de lijst van ingrediënten, volgens the "Journal of Clinical and esthetische Dermatologie." De meest voorkomende allergenen in haarproducten is geur; paar shampoo's of conditioners zijn zonder één of andere hoeveelheid geur. Natuurlijke oliën en essences zijn ondanks hun aantrekkelijke naam, ook een gemeenschappelijk anti-trigger in haarproducten. Andere allergenen in haarproducten zijn conserveringsmiddelen, alcoholen en sunblock chemicaliën.

Rechtsmiddelen en oplossingen

Allergische reactie op haar Product: geschubde droge huiduitslag op nek

Stoppen met behulp van een haarverzorging product, als u gelooft dat het wordt veroorzaakt door een allergische reactie. Voorzichtig wassen de getroffen gebied aan alle mogelijke allergeen residu te verwijderen. Het wassen van kleding of accessoires die u van mening bent kunnen worden besmet. Als de uitslag en een droge huid minder belangrijk zijn, moeten zij duidelijke op hun eigen binnen een paar weken. Voor meer ernstige droge huid en irritatie, een hypoallergeen hydraterende lotion van toepassing. Etiketten zorgvuldig te lezen en alleen kopen haarproducten en cosmetica speciaal ontworpen voor de allergische en de gevoelige personen.


gerelateerde artikelen