Lage Calcium dieet voor hypercalciëmie

December 20

Hypercalciëmie is een aandoening gekenmerkt door verhoogde concentraties van de calcium in je bloedbaan. Hoewel calcium nodig voor de gezondheid van het been en goede hartfunctie is, veroorzaken te veel calcium in je bloed symptomen zoals gastro-intestinale problemen, prikkelbaarheid, bot pijn en verhoogde risico van breuk. In sommige gevallen, kan hypercalciëmie leiden tot coma. Hoewel hypercalciëmie meestal door een onderliggende aandoening zoals parathyroid en vaatziekten of kanker veroorzaakt wordt, hoge calciuminname kan ook leiden tot deze aandoening. Een lage-calcium-dieet kan helpen u bij het beheren van hypercalciëmie. Praat met uw arts voor het verminderen van uw calciuminname aan de voorwaarde.

Zuivel vervangingen

Zuivelproducten zijn de primaire bronnen van calcium in de typische Amerikaanse dieet. Kiezen voor zuivel vervangingen in plaats van koemelk melk, kaas, yoghurt en kwark kan helpen verminderen calciumgehalte in je bloedbaan. Een verscheidenheid van sojaproducten, zoals sojamelk, yoghurt en kaas, zijn beschikbaar als vervanging voor zuivel producten. Sommige supermarkten en gezondheid voedingswinkels voeren ook zuivel vervangingen gemaakt van rijst en amandel melk. Nochtans, Controleer pakket etiketten zorgvuldig--sommige fabrikanten versterken zuivel vervangingen met calcium.

Levensmiddelen te beperken of te voorkomen

Calcium wordt hoofdzakelijk gevonden in zuivelproducten, maar het is ook aanwezig in een verscheidenheid van andere levensmiddelen. Groenten zoals broccoli, boerenkool, spinazie, paardebloem greens, asperges, kool en waterkers bevatten calcium. Dit mineraal wordt ook gevonden in vis zoals tonijn, makreel of haring. Amandelen, sesamzaadjes, haver, hete pepers, alfalfa en kelp leveren ook calcium in de voeding.

Risico 's

Hoewel de vermindering van de calcium in uw voeding kan helpen lagere hypercalciëmie veroorzaakt door overmatige inname van zuivelproducten en andere calcium-rijk voedsel, kan een lage-calcium dieet ook gezondheidsproblemen opleveren. Na verloop van tijd, verlaagde inname van calcium kan bijdragen tot osteoporose, een aandoening gekenmerkt door een afname van de botdichtheid en verhoogd risico op fracturen. Calcium is ook nodig voor een goede bloedstolling--een langdurige daling van calciuminname kan leiden tot overmatig bloeden uit wonden, volgens gecertificeerde voedings adviseur Phyllis Balch, auteur van "Prescription for Nutritional Healing."

Overwegingen

Verminderen van uw calciuminname kan niet helpen beheren van hypercalciëmie veroorzaakt door kanker, parathyroid aandoeningen, nierfalen, arme bijnier functie of buitensporige vitamine D inname. Deze factoren ertoe leiden dat buitensporige calciumgehalte in je bloedbaan door triggering van je lichaam om het uitspoelen van dit mineraal uit je botten, waar het merendeel van de calcium in je lichaam wordt opgeslagen. Behandeling van hypercalciëmie veroorzaakt door een onderliggende aandoening gaat aanpakken van de aandoening veroorzaakt door teveel aan calcium in je bloedbaan, in plaats van vermindering van de calciuminname via de voeding. Bijvoorbeeld, kan verwijdering van de bijschildklier klier genezen van hypercalciëmie bij patiënten met aandoeningen van de parathyroid, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.


gerelateerde artikelen