Buitensporige vitamine D supplementen kunnen veroorzaken spierkrampen?

September 14

Buitensporige vitamine D supplementen kunnen veroorzaken spierkrampen?

U krijgt tussen de 80 en 90 procent van de vitamine D die uw lichaam nodig door blootstelling aan zonlicht heeft, volgens Medline Plus. Kleine hoeveelheden afkomstig zijn uit uw dieet door middel van verrijkte voedingsmiddelen zoals melk en granen. Vette vis, zoals makreel of haring bevatten kleine hoeveelheden. Vitamine D supplementen worden gebruikt zowel intern als extern voor de behandeling van een aantal voorwaarden variërend van osteoporose en hart-en vaatziekten tot reumatoïde artritis en psoriasis. Nemen van vitamine D supplementen is veilig, tenzij u teveel, in welk geval u bijwerkingen kan ervaren.

Dosering

Alvorens eventuele supplementen om ervoor te zorgen dat zij niet interfereren met lopende behandelingen of andere voorwaarden hebt, moet u uw arts raadplegen. Volgens Medline Plus veroorzaakt nemen vitamine D supplementen meestal geen bijwerkingen tenzij u neem doseringen van 4000 internationale eenheden of meer voor langere tijd. Volgens het kantoor van Dietary Supplements, vanaf de leeftijd van 1 tot en met 70, moet u ongeveer 600 IU vitamine d per dag. Na 70, moet u het verhogen tot 800 IU.

Risico 's

Een van de gevaren van het nemen van teveel vitamine D is dat het verhoogt het risico uw aderen en spieren kalkafzettingen zal ontwikkelen. Weefsel en het vasculaire verkalking kunnen leiden tot hart-en vaatziekten en schade aan uw lever en bloedvaten. Onbedoeld gewichtsverlies, vermoeidheid, misselijkheid, verlies van eetlust en spier zwakte kan ook voorkomen. Hoewel het mogelijk is dat u wellicht spierkrampen, is het waarschijnlijker dat u buikkrampen van een giftige overdosis van vitamine die d. braken is een ander neveneffect u bij de aanvang van de toxiciteit van vitamine D beleeft zullen ervaren.

Bijwerkingen

De bijwerkingen van het nemen van buitensporige vitamine D variëren en eventueel abnormale hart ritmes en een abnormale smaak of tintelend gevoel in je mond. Zodra buikkrampen begint, kan u afwisselend diarree en constipatie. Hoofdpijn, droge mond en slapeloosheid zijn andere veelvoorkomende neveneffecten van overmatig vitamine D-suppletie.

Interacties

Vitamine D kan calcium verhogen in het been, waarvoor veel mensen om te voorkomen dat botverlies. Nochtans, hebt u een nierziekte, teveel aan calcium kan leiden tot verharding van de slagaders. Verhoogd calciumgehalte zijn ook gevaarlijk hebt u een overactief bijschildklier klier, artheriosclerosis of lymfoom. Vitamine D supplementen kunnen schadelijke wanneer genomen met andere medicijnen zoals digoxine voor hart-en vaatziekten, Atorvastatine voor hoog cholesterolgehalte en diuretica voor aandoeningen van de nieren.


gerelateerde artikelen