De effecten van Cholesterol op de hersenen

October 1

De effecten van Cholesterol op de hersenen

De effecten van cholesterol op het hart zijn goed gedocumenteerd. Een dieet hoog in verzadigd vet en transvet wordt verondersteld om de oorzaak voor de ontwikkeling van arteriosclerose of verharding van de slagaders. Het is een belangrijke risicofactor voor hart-en vaatziekten; hoog cholesterol kan echter ook gevolgen hebben hersenfunctie. Onderzoek toont aan dat de behandeling van hoge cholesterol een complexe gezondheidsprobleem is.

Sorteren door middel van de goede en de slechte

De effecten van Cholesterol op de hersenen

Cholesterol is zowel goed als slecht voor het lichaam. Aan de ene kant, het lichaam gebruikt cholesterol te produceren steroïde hormonen zoals oestrogeen en te handhaven van de cellulaire membranen. Hoge niveaus van cholesterol kunnen ernstige gezondheidsproblemen gevolgen hebben doordat het risico van het ontwikkelen van atherosclerose of verharding van de slagaders. Vorming van de plaque op de binnenbekleding van bloedvaten veroorzaakt een vernauwing van het leertraject voor bloed om te reizen, verhoging van de druk binnen hen. De stijging van de druk verhoogt het risico voor dodelijke stolsels veroorzaken een beroerte of een hartaanval te verbreken. Cholesterol bevat zowel de goede als de slechte cholesterol, elk met verschillende gevolgen voor de hersenfunctie.

Hersenfunctie en Cholesterol

De effecten van Cholesterol op de hersenen

Hoewel cholesterol schadelijke effecten hebben kan, is het ook essentieel voor een gezonde hersenfunctie. De hersenen, verrassend, bevat ongeveer 25 percent van de cholesterol in het lichaam. De hersenen gebruikt voor het synthetiseren van neurotransmitters, stoffen die het zenuwstelsel wordt gebruikt voor het verzenden van elektrochemische signalen tussen zenuwcellen. Een bloed - hersen barrière bestaat te helpen beschermen de hersenen. In veel opzichten functioneert het als een eigen eenheid. De hersenen niet kan putten uit cholesterol uit het bloed. Veeleer moet het de eigen energiebevoorrading produceren.

Hersenbloeding en Cholesterol

Lijnen op het gebied van de hersenen kunnen worden veroorzaakt door een bloedvat barsten of een verstopping van de bloedvaten. Hoog cholesterol kan invloed hebben op uw risico van het laatste type, een ischemische beroerte genoemd. Een studie van de 2009 door Duke University Medical Center gevonden dat de incidentie van ischemische beroerte hoger bij mannen met hoog cholesterolgehalte was. Hoge LDL of slechte cholesterol, kan uw risico verhogen vanwege de effecten op de bloedvaten. LDL zorgt ervoor dat bloedvaten naar samentrekken, die op zijn beurt verhogen kan arteriële druk en het risico dat een klonter zal afbreken.

Statine Drugs en hersenfunctie

Statine drugs worden vaak voorgeschreven te hoog cholesterol gehalte en te verlagen LDL. Deze drug richt zich op de lever, het centrum van de productie van cholesterol in het lichaam. Gebruik van deze drugs draagt de risico's. Langdurig gebruik kan leiden tot spier- en leverschade. Terwijl de productie van cholesterol in de lever zij effectief beheersen kunnen, kunnen ze ook de productie van cholesterol in de hersenen beïnvloeden. Niet alle statine drugs kunnen dit effect hebben. Alleen vet oplosbare medicijnen kunnen het invoeren van de hersenen, met inbegrip van gemeenschappelijke cholesterol drugs zoals Lipitor. Deze bevindingen ondersteunen de basis voor veranderingen in levensstijl voor het beheren van uw cholesterol en uw afhankelijkheid van medicatie te verminderen.


gerelateerde artikelen