Wat Is Chrysin voor gebruikt?

March 25

Wat Is Chrysin voor gebruikt?

Chrysin is een dieet flavenoid gevonden in honing, propolis en planten, met inbegrip van de Passiflora. Bodybuilders Neem chrysin supplementen testosteron productie, gedeeltelijk door de vermindering van oestrogeen productie, volgens de Universiteit van Hawaï in Manoa. Chrysin is echter onwaarschijnlijk om effectief te zijn voor dit doel, hoewel het wellicht nuttig zijn voor andere doeleinden.

Gebruik door Bodybuilders

Een artikel van 2003 door C. Gambelunghe gepubliceerd in het "Journal of medicinale Food" bleek dat hoewel eerdere studies in reageerbuizen of met behulp van muizen aangegeven dat chrysin was een inhibitor van de omwenteling van aromatase-enzym, wat leidt tot de theorie dat het gebruik ervan testosteron verhogen zou, menselijke tests toonden geen toename in urine testosteron niveaus na suppletie met chrysin. Als chrysin werkelijk testosteron niveaus toegenomen, zou ook urine niveaus van testosteron verhogen. Dit betekent dat gebruik voor het vergroten van spiermassa en libido is gecontra-indiceerd.

Theorieën/speculatie

Een studie in het "Journal of medicinale Food" in 2008 door PR Barbosa betrokken muizen en leek te laten zien dat chrysin heeft een anti-angst-effect dat niet van invloed geheugen. Als verder onderzoek hetzelfde effect bij de mens toont, kan dit de noodzaak voor de huidige anti-angst-medicatie met onaangename bijwerkingen verminderen.

In 2005 bevatte "FEBS Letters" een studie door KJ Woo tonen mogelijke anti-kanker, anti-inflammatoire en anti-oxidatie effecten voor chrysin. Verder onderzoek kan leiden tot de ontwikkeling van nieuwe behandelingen van kanker.

Overwegingen

Er is een goede reden chrysin suppletie niet tot meer testosteron niveaus in eerdere studies leiden. Volgens een studie van 2001 "Britse dagboek van farmacologie" door T. Walle, chrysin is niet goed geabsorbeerd, wanneer oraal in te nemen, en de biologische beschikbaarheid is zeer laag vanwege de manier waarop die het menselijk organisme worden gemetaboliseerd. Allermeest naar de chrysin oraal in te nemen wordt uitgescheiden in de ontlasting.

Potentiële

De gunstige studies bovengenoemde toont de mogelijke effectiviteit van chrysin voor het helpen met specifieke veterinairrechtelijke voorschriften geen menselijke proeven. Het vinden van een manier om verhogen de biodisponibiliteit van chrysin is belangrijk als deze positieve resultaten worden vertaald in voordelen voor mensen zullen aangezien orale suppletie niet effectief is.

Waarschuwing

Een studie van de 1986 over plant flavenoids en schildklier functie gedaan door J. Koerhle, die in de "Vooruitgang in klinische en biologische onderzoek verscheen" gevonden dat chrysin functie van de schildklier kan remmen. Chrysin remt een enzym genaamd deiodinase die is betrokken bij de stofwisseling van schildklierhormoon. Een underactive schildklier kan leiden tot verhoogde gewichtstoename, hart-en vaatziekten, gezamenlijke pijn en onvruchtbaarheid, volgens de Mayo Clinic.


gerelateerde artikelen