Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Lox?

November 2

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Lox?

Lox, gerookte zalm, een afkorting kan worden gegeten als voorgerecht of entree voor elke maaltijd. Zalm is een van de gezondste gekweekte te eten vanwege haar voeding en laag tarief van verontreinigingen. Een gezamenlijke bulletin tussen de Environmental Protection Agency en Food and Drug Administration staat dat zalm laag in kwik is en deel van een gezonde voeding uitmaken kan. Raadpleeg uw arts over uw dieet en de gezondheidsvoordelen van lox.

Omega-3 vetzuren

Zalm, met name zalm, is onder voedingsmiddelen met de hoogste concentraties van omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren, zoals Eicosapentaeenzuur en het Docosahexaeenzuur (DHA), zijn gezonde vetten die uw risico op hart-en vaatziekten verminderen kunnen. De American Heart Association adviseert u eten van ten minste twee 3.5 oz. porties vette vis, zoals zalm, per week te verbeteren van uw gezondheid van het hart en verminderen uw risico van coronaire hartziekte en abnormale hartslag gekoppeld aan plotselinge dood, vertragen de groei van atherosclerotische plaque en lager uw bloeddruk.

Magere eiwitten

Vis is een rijke en gezonde bron van eiwitten. Eiwitten zijn essentiƫle voedingsstoffen die aminozuren bevatten. Je lichaam moet eiwitten voor celstructuur, enzymen en regulatie van cellulaire metabole processen. Zalm is geen rood vlees, gevogelte en zuivel, voedingsmiddelen die grote hoeveelheden verzadigde vetten bevatten, een mager eiwit niet hoog in verzadigd vet. Verminderen van uw inname van verzadigd vet kunt verminderen uw risico op hart-en vaatziekten. Verzadigd vet verhoogt bloedcholesterol en opbouw van plaque binnen uw slagaders, wat leidt tot de ontwikkeling van coronaire hart-en vaatziekten.

Vitaminen

Lox is een bron van bepaalde vitaminen, met name niacine en vitamine B-12. Niacine, ook wel vitamine B-3, kan uw HDL cholesterol, het goede cholesterol verhogen. Vitamine B-12 is essentieel voor de productie van DNA en rode bloedcellen die zuurstof uit uw longen om uw cellen te vervoeren. Vitamine B-12 is uitsluitend in dierlijk voedsel gevonden en is vaak gebrekkig onder vegetariƫrs en oudere mensen met malabsorptie problemen.

Mineralen

Lox is ook een bron van bepaalde mineralen, met name natrium, kalium en selenium. Echter teveel natrium kan het verhogen van uw risico op hoge bloeddruk en hartaanvallen. Kalium is een elektrolyt, een stof die elektriciteit in uw lichaam geleidt en speelt een vitale rol in gezonde hartfunctie en skelet en smooth spiercontractie, met name ter ondersteuning van de normale functie van de spijsvertering en gespierd. Selenium is een spoorelement en antioxidant die u nodig hebt ter ondersteuning van bepaalde genaamd selenoproteins enzymen en cellen beschermen tegen schadelijke chemische stoffen en toxines.


gerelateerde artikelen