Tauge vs. Alfalfa spruiten

October 14

Een gezonde voeding kan verminderen uw risico voor voedingstekorten en chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hart-en vaatziekten. U kunt overwegen het toevoegen van spruiten tot uw maaltijden. Alfalfa spruiten en tauge, zoals Marine-, nier- of pinto tauge, beide hebben voordelen en elk type kan spelen een rol bij het verbeteren van uw dieet. Spruitjes eten als onderdeel van een evenwichtig dieet met een verscheidenheid van andere voedzame voedingsmiddelen voor de meeste voordelen voor de gezondheid.

Calorieën en koolhydraten

Elk kopje rauwe tauge biedt ongeveer 53 tot en met 70 calorieën en alfalfa spruiten hebben 8 calorieën per kopje. Hun lage calorie-dichtheid betekent dat u kunt alfalfa spruiten u helpen gewicht te verliezen of voorkomen van gewichtstoename. Toevoegen aan salades of sandwiches tot het verhogen van het volume, zodat u opvullen kan zonder over uw calorie limiet. Tauge hebben 7 tot en met 13 g koolhydraten, met over 2,5 tot en met 5 g vezel, en alfalfa spruiten hebben minder dan 1 g totale koolhydraten, met bijna alles uit glasvezel.

Eiwitten en vetten

Alfalfa spruiten 1 g eiwit per kop en tauge 6 tot 8 g eiwit. Omdat ze zo hoog in eiwit, kunt u tauge als alternatieven voor vlees. U kan uw risico voor type 2 diabetes en hart-en vaatziekten verminderen wanneer u vervangen door plantaardige bronnen van eiwitten voor vette vleeswaren, volgens MayoClinic.org. Tauge en alfalfa spruiten zijn zowel lage in totaal vet en verzadigd vet, met minder dan 1 g van elk, en ze zijn cholesterol gratis.

Vitaminen en Water

Tauge zijn goede bronnen van B-vitamines, zoals thiamine, riboflavine, niacine en foliumzuur, die is van essentieel belang voor het voorkomen van tekorten van de geboorte van de neurale buis. Alfalfa spruiten zijn niet rijk aan deze vitaminen. Tauge bieden 20 mg vitamine C, of ongeveer eenderde van de dagwaarde, terwijl alfalfa spruiten hebben bijna geen van deze antioxidant vitamine. Water is een essentiële voedingsstof voor verblijf gehydrateerd en waardoor je lichaam om goed te functioneren, en alfalfa spruiten zijn 92 procent water, terwijl tauge 79 procent water.

Mineralen

Elk kopje navy of bonen spruiten biedt 1,5 tot 2 mg ijzer, in vergelijking met minder dan 0,5 g in een kopje alfalfa spruiten. De dagelijkse hoeveelheid voor ijzer is 18 mg. tauge zijn rijk aan kalium, met meer dan 300 mg per portie, en alfalfa spruiten hebben 26 mg kalium. Beide soorten spruiten zijn bijna vrij van natrium. Een hoge-kalium, zoutarm dieet kan u helpen handhaven van een gezonde bloeddruk en lager uw risico voor streek- en nier-ziekten, volgens de 2010 dieet richtlijnen van het Amerikaanse departement van Health and Human Services.


gerelateerde artikelen