Allergische reacties op ananassap

October 10

Neusverstopping, loopneus, astma, huiduitslag en diarree ervaren nadat ananassap te drinken alle tekenen van een allergische reactie zijn. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, ananas en andere tropische vruchten algemeen voedselallergieën veroorzaken. Stoppen met eten en drinken van producten die ananas bevatten totdat u kan worden gezien door uw arts. Inname van een willekeurige hoeveelheid ananas kan leiden tot allergische symptomen die tot verdere complicaties leiden kunnen.

Ananas-allergie

Het is onduidelijk waarom het immune systeem bepaalde eiwitten als gevaarlijk fouten, maar als uw immuun systeem storingen wanneer u ananassap consumeren, u een allergische reactie beleeft. Ananassap bevat proteïnen die leiden een overdreven reactie van het immuunsysteem tot kunnen. Het immuunsysteem probeert om te vechten uit de eiwitten uit het ananassap door het vrijgeven van immunoglobuline antilichamen in de bloedbaan. Deze antilichamen veroorzaken een kettingreactie in het lichaam die leidt tot de productie van diverse chemicaliën, die de meeste symptomen produceert.

Symptomen

Een allergische reactie op ananassap zal leiden tot verschillende delen van uw lichaam te ontwikkelen van verschillende symptomen. Uw spijsvertering kan reageren met diarree, buikpijn, krampen, misselijkheid en braken. Het ademhalingssysteem kan ontwikkelen in de longen en sinussen, zwelling leiden tot astma symptomen. Respiratoire symptomen kunnen omvatten moeite met ademhalen, piepende ademhaling, hoesten, benauwdheid, kortademigheid, sinus congestie, sinus hoofdpijn en gezichts tederheid. Gemeenschappelijke huidreacties van inname van ananassap bevatten roodheid, jeuk en ontstekingen.

Allergische contactdermatitis

Een gemeenschappelijke reactie van de huid aan citrus en tropische vruchten zoals ananas, is allergische contactdermatitis. Deze huiduitslag ontstaat wanneer uw huid rechtstreeks in aanraking met ananassap komt. De actuele allergische reactie is gelokaliseerd op het gebied van contact en blaren, ernstige jeuk en roodheid van de huid, volgens de Amerikaanse Osteopatisch College van Dermatologie kan veroorzaken. Behandel dit soort allergische reactie door het wassen van het getroffen gebied van de huid met water en zeep en toepassing van hydrocortison crème. Als de uitslag aanhoudt of erger na de behandeling, bel uw arts onmiddellijk.

Anafylaxie

Hoewel zeldzaam, kan een voedselgerelateerde allergie veroorzaken een ernstige allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie treedt op wanneer uw hele lichaam een allergie ontwikkelt, waardoor levensbedreigende symptomen te ontwikkelen binnen seconden ananassap te drinken. Voorkomende symptomen van anafylaxie zijn ernstige buikpijn, duizeligheid, een verhoogde maar zwakke hartslag en een plotselinge daling van de bloeddruk. 911 meteen bellen als u dit soort allergische reactie ontwikkelt.


gerelateerde artikelen