Pinda's en problemen met de spijsvertering

July 20

Pinda's en problemen met de spijsvertering

Als mensen kopen noten te snoepen, meldt ze kiezen pinda's vaker dan welke andere aard, de National Board van de pinda. Pinda's zijn eigenlijk peulvruchten die ondergronds groeien, en ze qua voedingswaarde vergelijkbaar met noten die op bomen groeien. Net als de andere noten, kunnen pinda's helpen lager uw risico op hart-en vaatziekten, zolang je calorie-inname onder controle houden door gedeelten te beperken. Pinda's hebben een nadeel, maar: voor sommige mensen, kunnen zij moeilijk te verteren, en ze kunnen bijwerkingen zoals gas en diarree veroorzaken.

Allergieën tegenover intolerantie

Pindaallergieën zijn een van de meest voorkomende allergieën van het voedsel, en ze zijn op de stijging in de Verenigde Staten, volgens een rapport van juli 2014 van de Amerikaanse Academie van allergie, astma en immunologie. Als u allergisch bent, moet je elimineren pinda's uit uw dieet om te voorkomen dat ernstige bijwerkingen. Het is echter ook mogelijk om intolerant voor pinda's. Voor sommige mensen, dat betekent dat ze moeilijk te verteren. Afhankelijk van de ernst van uw intolerantie, u kan nog steeds het eten van pinda's af en toe zonder problemen of ondervindt u buikpijn, krampen, misselijkheid, braken, diarree en overmatig gas.

Vezelrijk Effect

Een handvol droog-geroosterde pinda's, dat ongeveer 1 ounce is, bevat 2 gram voedingsvezels. De vezel is zeer geschikt voor uw spijsverteringskanaal--het houdt u regelmatig en vertraagt de absorptie van voedingsstoffen. Maar als je niet gewend bent aan het eten veel vezel in een keer, of als u te snel consumeren, vezels kan leiden tot problemen met de spijsvertering. De meest voorkomende bijwerkingen zijn opgeblazen gevoel en gas van diarree. Als u uw vezel geleidelijk te verhogen, het geeft uw darmen tijd aan te passen, en u zult verlaagt het risico van ontwikkelingslanden bijwerkingen. Het Institute of Medicine raadt vrouwen krijgen 25 gram totaal vezels per dag, terwijl mannen 38 gram moeten.

Interferentie van fytaat

Pinda's bevatten Fytinezuur of fytaat, die slaat fosfor die de plant nodig om te groeien. De hoeveelheid fytaat in pinda's varieert, maar ze hebben de potentie om een van de hoogste bronnen. Fytaat kan sommige ongewenste bijwerkingen hebben in uw spijsverteringskanaal. Om te beginnen, is niet het goed verteerd. Het remt spijsverteringsenzymen, zodat u niet naar behoren kan breken en absorberen van eiwitten en koolhydraten, volgens een rapport in September 2010 de kwestie van "Toxines." Afhankelijk van de hoeveelheid fytaat en andere koolhydraten die je eet, kan je eindigen met gas en opgeblazen gevoel. Fytaat ook interfereert met de absorptie van ijzer, magnesium, calcium en zink.

Pinda aanbevelingen

Ondanks alle mogelijke problemen met de spijsvertering zijn pinda's rijk aan onverzadigde vetten die lagere cholesterol helpen. Ze zijn ook goede bronnen van eiwitten, folaat, vitamine E, magnesium, kalium en zink. Pinda's zijn zo gunstig ze mogen voeren een gezondheidsclaim uit de Amerikaanse Food and Drug Administration--1.5 ounces eten dagelijks kan verminderen uw risico op hart-en vaatziekten, zo lang als de rest van uw dieet laag in verzadigd vet en cholesterol is. Kan je teveel van het goede: 1 ounce van pinda's heeft 166 calorieën, meldt de USDA National Nutrient Database.


gerelateerde artikelen