Waarom groene thee mijn maag van streek?

June 9

Waarom groene thee mijn maag van streek?

Groene thee is een infusie van de vaak licht verdorde, niet-gegiste bladeren van de plant Camellia sinensis. Het proces van de infusie--in feite het onderdompelen van de theeblaadjes in warm water--brengt chemicaliën met krachtige antioxiderende eigenschappen die in de groene theebladeren. Groene thee bevat ook andere chemische stoffen, met inbegrip van cafeïne, die verantwoordelijk is voor zijn stimulerende effecten op het lichaam. Terwijl vele culturen groene thee overwegen als een essentieel onderdeel van het handhaven van goede gezondheid, kan je dat het drinken van het leiden problemen met de spijsvertering tot kan.

Cafeïne

Een veelvoorkomende oorzaak van irritatie van de maag van het drinken van groene thee is haar cafeïnegehalte. Groene thee is niet-gefermenteerde zoals zwarte thee of oolong thee, dus meestal het heeft een lagere hoeveelheid cafeïne, maar het kan nog steeds leiden tot een last van de maag. Cafeïne verhoogt de hoeveelheid zuur in het spijsverteringsproces, die leiden tot kan pijn en misselijkheid, vooral als u gevoelig voor cafeïne of bent als u te op een lege maag nemen. Cafeïne ook leiden tot duizeligheid, hoofdpijn en diarree, neemt nota van het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde website.

Polyfenolen

Naast cafeïne, kan de polyfenolen in groene thee aanwezig ook irritatie van de dezelfde in de spijsvertering voering. Ironisch genoeg, terwijl deze chemische stoffen kunnen nuttig zijn bij het behandelen en voorkomen van hyperlipidemie, hypertensie, atherosclerose en bepaalde vormen van kanker, volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, de polyfenolen in groene theebladeren bevatten tannines, die zuren die leiden misselijkheid en gastro-intestinale nood tot kunnen.

Zuivelproducten

Een andere mogelijke oorzaak van maagklachten zou het gebruik van zuivelproducten, zoals volle melk, in uw groene thee. Melk bevat een suiker genoemd lactose, die veel mensen kunnen niet goed verteren.

Allergie

In zeldzame gevallen, kan een maagklachten worden veroorzaakt door een allergische reactie op de theebladeren. Allergieën, echter meestal vergezeld gaan van andere symptomen zoals een gezwollen mond of gezwollen lippen, netelroos of keel sluiting.

Voorgestelde oplossingen

Alleen na het eten van het drinken van groene thee kan helpen verminderen de symptomen van een last van de maag omdat de verhoogde zuurproductie is gebufferd door het voedsel. Nuttigen van cafeïnevrije groene thee kan ook helpen als cafeïne het probleem, is terwijl het drinken van thee zonder zuivelproducten helpen kan als je lactose-intolerant bent. Met behulp van een substituut, zoals een op basis van soja creamer, zou ook zijn voordeel. Als u merkt dat steeds je nog een maagklachten na het proberen van deze oplossingen, een kruiden thee zonder cafeïne, tannines of zuivel producten misschien ook wel een levensvatbare oplossing. Stop het drinken van groene thee als u merkt dat tekenen van een allergische reactie. Als de reactie ernstig is, Raadpleeg een gekwalificeerde gezondheid vakman onmiddellijk.


gerelateerde artikelen