De voordelen van Tribulus Terrestris

October 20

Tribulus terrestris is een traditionele Chinese kruid. Wordt gebruikt voor het verbeteren van de seksuele functie, verhogen spier massa en verbeteren van de beweeglijkheid van de zaadcellen. Het wordt ook aangeprezen in de behandeling van andere aandoeningen zoals urine-problemen en huidaandoeningen als vitiligo, volgens de website van de Physicians Desk Reference. Tribulus terrestris geneeskrachtige vorderingen zijn onder verder onderzoek om te bevestigen hun voordelen. Het gebruik van een kruidenmiddel dient onder leiding en toezicht van uw zorgverzekeraar.

Verbetert de seksuele functie

Tribulus terrestris is in de traditionele geneeskunde gebruikt voor de behandeling van de seksuele disfuncties, zoals impotentie en laag libido. Mengsels van verschillende stoffen gevonden in de vruchten, stengels en wortels van tribulus terrestris bieden zijn geneeskrachtige eigenschappen. Volgens de EmedTV website suggereert vroege onderzoek dat tribulus terrestris de niveaus van hormonen zoals tetstosterone en Dehydroepiandrosteron of DHEA, in ratten kan verhogen. Op basis van deze resultaten, wordt dit kruid gebruikt door personen in veronderstelling dat het zal verhogen hun hormoonspiegels en hun seksuele functies te verbeteren.

Toename spiermassa

Tribulus terrestris verhoogt testosteron niveaus, die helpt om te verhogen spiermassa. Volgens de artsen Selecteer website blijkt studies een toename van het testosteron niveaus wanneer tribulus terrestris wordt genomen. De toename van het testosteron niveau vermindert de tijd voor de spieren om te herstellen, en verhoogt de eiwitsynthese, of het proces dat levende cellen produceren eiwitten uit hun samenstellende aminozuren, gebaseerd op de genetische informatie in het DNA van de chromosomen. Het bevordert ook de positieve stikstofbalans. De combinatie van deze acties allemaal helpen versterken en vergroten spiermassa.

Verbetert de beweeglijkheid van de zaadcellen

Beweeglijkheid van de zaadcellen en de mogelijkheid van een zaadcel om te penetreren de vrouwelijke eicel, evenals het volume en de concentratie van de zaadcellen, spelen belangrijke rol in de vrouwelijke eicel bevruchten. Een dubbelblinde studie uitgevoerd door L.Setiawan Airlangga Universiteit, Surabaya, Indonesiƫ, 1996, onderzocht het effect van tribulus terrestris op mannen wtith oligoasthenoteratozoospermia, een veelvoorkomende oorzaak van mannelijke subfertility. De proef bestond uit 30 primaire en secundaire onvruchtbare mannen. Vijftig procent van de mannen nam mondelinge tribulus, of Libilov, 500mg drie keer per dag gedurende 60 dagen, en de anderen hadden suiker pillen. Hun parameter gegevens werd geƫvalueerd voor en na behandeling. De sluiting toonde dat Tibullus terrestris L, gegeven bij een dosis van 500mg drie keer per dag gedurende 30 dagen, bewezen effectief te zijn in het herstellen van sperma functies zoals beweeglijkheid en Acrosoom reacties, of wanneer de rode receptoren op de zaadcellen komen in contact met de ei gelei geel.

Voorzorgsmaatregelen

Zwanger of borstvoeding vrouwen moeten overleggen met hun arts alvorens tribulus terrestris. Volgens de EmedTV website, als tribulus terrestris verhoogt testosteronspiegel, de mogelijkheid van bijwerkingen eventueel woede, verlaging van de vrouwelijke stem, verhoogde lichaam of gezichtshaar, toename van de grootte van een vergrote prostaat of de verslechtering van hormoon-gerelateerde kanker zoals kanker van de borst of prostaat.


gerelateerde artikelen