Voedingsmiddelen die invloed hebben op Cortisol niveaus

October 19

Voedingsmiddelen die invloed hebben op Cortisol niveaus

Cortisol is het hormoon van de primaire stress in het lichaam. De Mayo Clinic zegt het verhoogt het bedrag van suiker, of glucose, in de bloedbaan, het verbetert de hersenen het vermogen om te gebruiken glucose en het helpt bij het herstel van weefsels. Cortisol ook invloed op het immuunsysteem, spijsvertering en reproductieve systemen en beïnvloedt groei processen. Cortisol niveaus zijn meestal in de ochtend hoogste en laagste rond middernacht. Voedingsmiddelen niet bevatten cortisol, maar wat je eet kunnen invloed hebben op de niveaus van cortisol in je lichaam.

Levensmiddelen te verhogen van Cortisol niveaus

Dr. Pauline Harding, die is gecertificeerd voor huisarts en gelicentieerd als een diëtist/voedingsdeskundige, zegt cortisol niveaus snel inspelen op het voedsel dat we eten. Ze zegt dat een levensmiddel de glycemische index is van invloed op de lichaamseigen cortisol niveaus voor ongeveer vijf uur nadat je hebt gegeten, en de glycemische index weerspiegelt hoe het voedsel zal invloed op de bloedsuikerspiegel van het lichaam. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index veroorzaken cortisol niveaus te stijgen. Deze voedingsmiddelen zijn producten hoog in suiker en geraffineerde zetmeel. Overslaan van maaltijden kan ook stimuleren cortisol niveaus. Harding zegt dat een hoog cortisol niveau 's nachts kan de slaap verstoren.

Levensmiddelen lagere Cortisol niveaus

Als uw doel uw cortisol niveau verlagen is, zoekt u naar voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Dr. Pauline Harding vertelt voeding 4 gezondheid bevatten goede keuzes eieren, vlees, poulty, vis en groenten. Als uw dag met een normale cortisol niveau begint, zegt Harding kun je het op een neerwaartse track door het eten van voedingsmiddelen met een lage glycemische index ongeveer elke vijf uur. Om te voorkomen dat een opwaartse schommel in cortisol, raadt ze evenwicht tussen suikers en korrels bij de maaltijden met dierlijke eiwitten. Zegt ze groenten de neiging om zichzelf in evenwicht op het gebied van de glycemische index, maar ze zegt dat ze niet laag genoeg op de index ter compensatie van de consumptie van granen.

Cortisol Blockers

Fabrikanten van zogenaamde cortisol blokkers beweren dat hun producten zullen u helpen afvallen doordat cortisol niveaus. De theorie is dat cortisol uw lichaam bij het omgaan met stress helpt door het verhogen van uw eetlust en het toevoegen van buikvet, dus vermindering van cortisol niveaus zal u helpen verminderen. Mayo Clinic voedingsdeskundige Katherine Zeratsky zegt, er zijn alleen een paar voorbereidende studies ter ondersteuning van deze verbinding tussen stresshormonen en gewichtstoename, en ze zegt dat er is geen wetenschappelijk bewijs te tonen voor het blokkeren van cortisol kan leiden tot verlies van het gewicht. Cortisol-blokkers zijn gebracht onder namen zoals CortiSlim, CortiStress en CortiDiet.


gerelateerde artikelen