Welke oefeningen kan ik doen na Bunion chirurgie?

October 22

Welke oefeningen kan ik doen na Bunion chirurgie?

Een bunion is een benige hobbel dat wordt weergegeven aan de zijkant van de grote teen. Meestal het resultaat van slecht passende schoenen, meeste eeltknobbels zijn onschadelijk. Helaas, als uw bunion zo pijnlijk wordt dat het uw dagelijkse activiteiten onderbreekt, uw arts kan aanbevelen chirurgische verwijdering. De herstelperiode na bunion chirurgie duurt ongeveer zes tot acht weken. Als de pijn afneemt, kunt u beginnen met het oefenen van je voet zachtjes te herwinnen van de mobiliteit in uw enkel, voet en teen.

Manipulatie oefeningen

Op het eerste moet u om uit te rusten van uw voet te laten genezen. Zodra uw arts heeft u uitgeschakeld voor uitoefening, beginnen met eenvoudige oefeningen zoals manipulatie. Terwijl het manipuleren van je teen, begrijpen u het met uw duim en wijsvinger net boven het gewricht van de teen. Gebruik je andere hand Trek voorzichtig in beide richtingen terwijl je teen te blijven rechtdoor te begrijpen van het gebied onder het Teen gewricht. Vervolgens duw je teen naar boven en naar beneden, drie tot vijf seconden ingedrukt. Dit zal helpen u beweging in uw grote teen te herwinnen.

Alfabetletters

Terwijl bunion chirurgie is meestal van invloed op uw grote teen, de inactiviteit kan invloed hebben op uw voet en de enkel zo goed. Je kunt oefenen vanuit een zittende positie om te voorkomen dat pijn en druk op uw voet als u herstellen. Wijs uw grote teen en strek je benen. Krul de rest van je tenen onder je voet en gebruiken van uw grote teen te langzaam schrijven uit de letters van het alfabet als je je enkel draaibaar en flex uw voet. Zodra u klaar bent het schrijven van het alfabet, uitschrijven van verschillende namen van mensen, plaatsen en dingen om te oefenen uw voet verplaatsen.

Weerstand Band

U kunt als u sterker geworden en de voortgang van uw herstel, elementen toevoegen aan uw training om u een dieper stuk in uw enkel en voet te helpen. U kunt oefenen vanuit een zittende positie terwijl het geven van u de beste stretch mogelijk een weerstand band. Lus een weerstand band rond de boog van de voet of samen met iemand lus het voor u. De uiteinden van de band van de weerstand in beide handen greep en gebruik van de band om je enkel rond langzaam in verschillende richtingen. Dit moet niet een pijnlijke oefening, dus stop als je voet pijn doet.

Gewicht dragende

Zodra u het gevoel goed genoeg om het gewicht leggen op je voet, korte, kunnen dagelijkse spurts van wandelen u helpen genezen en herwinnen van sneller verkeer. Start door te lopen met de hulp van krukken en verplaats uw herstellende voet behoedzaam. Voeg een beetje meer gewicht elke dag totdat u kunt beginnen met wandelen zonder krukken. Acht die uw arts de waarschuwing over sporten of wandelen ook snel na de operatie. Neem de tijd en vermijd duwen jezelf te hard, aangezien het in een slechte herstel resulteren kan.


gerelateerde artikelen