Kan teveel vitamine C oorzaak netelroos of een uitslag?

November 27

Kan teveel vitamine C oorzaak netelroos of een uitslag?

Netelroos of een uitslag zijn een gemeenschappelijk skim-probleem dat kan optreden als gevolg van droge huid of een reactie op een voedsel of medicijnen. Hoewel deze symptomen niet meestal oorzaak van hoge dosissen vitamine C, kan een uitbraak van netelroos of een uitslag na inname van een supplement of consumptie van een levensmiddel met vitamine C duiden op een allergie.

Toxiciteit van vitamine C

Hoewel vitamine C over het algemeen veilig is wanneer op de aanbevolen niveaus genomen, teveel bijwerkingen, zoals diarree, misselijkheid, abdominale krampen en winderigheid kan veroorzaken. Teveel vitamine C kan ook invloed hebben op de samenstelling van uw urine en leiden tot een verhoogd risico van nierstenen. De maximale aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C is 2000 mg; het nemen van minder dan dat is het onwaarschijnlijk dat ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Tekenen van een allergie

Hoewel niet overdreven vitamine C over het algemeen geassocieerd met huiduitslag of galbulten is, vitamine C supplementen of vitamine C-rijke voedingsmiddelen kunnen leiden tot een allergie. Netelroos en een uitslag zijn een gemeenschappelijk symptoom van een allergie voor een voedingsmiddel of een aanvulling, en als ze consequent optreden na inname van een levensmiddel of supplement, het sterk suggereert een allergie. Als u deze symptomen ontwikkelen, moet je stoppen met het consumeren van het voedsel of aanvulling en praten met een arts.


gerelateerde artikelen