Achterkant hiel brandende pijn bij uitrekken

November 16

Achterkant hiel brandende pijn bij uitrekken

Brandende pijn in de hiel terwijl zich het uitrekken, kunnen een teken van vele verschillende kwalen. Tendinitis, bot sporen, plantaire fasciitis en stress fracturen zijn slechts enkele oorzaken van Hielspoor. De hak is een structuur waarin de beenderen, spieren, pezen en fascia. Al deze structuren moeten samenwerken goed te vermijden van pijn en letsel. Behandeling van hiel pijn beginnen met rusten van de hiel, de gewonde gebied ijsvorming, stretching en versterking binnen een bereik van pijn-vrij, en het gebruiken van orthese of voet steunen.

Achilles tendinitis

Achilles Tendinitis is een ontsteking van de achillespees. Deze pees verbindt het bot van de hiel naar de spieren van het kalf. De pees is het vaak ontstoken door overmatig gebruik tijdens het sporten of hardlopen. Het resultaat kan zijn milde tot ernstige pijn, evenals tederheid en zwelling. De pees kan worden verergerd door platte bogen en trauma. Als onbehandeld of gewonde verder, kan de achillespees scheuren of volledig scheuren. De pijn kan verhogen tijdens het uitrekken zich vanwege de ontsteking van de weefsels.

Bone Spurs

Bone spurs meestal bouwen waar de gewrichtsbanden en pezen aan het bot. Botweefsel wordt hier gestort, omdat het lichaam overmatige stress langs de gewrichtsbanden of pezen voelt. Pijn resultaten wanneer deze bony ophoping wrijft tegen de omringende weefsels. Als zich het uitrekken, kan de pijn verhogen als gevolg van de bot spur benadrukt de weefsels van de hiel. Het kan leiden tot scherpe, brandende pijn en een verlies van beweging, die worden geassocieerd met plantaire fasciitis.

Plantaire Fasciitis

Plantaire fasciitis is een ontsteking van de dikke weefsel aan de onderzijde van de voet van de tenen naar de hiel. Het meestal oorzaken scherpe, stekende pijn in de ochtend of na een lange periode van rust of staande. Dit geldt voor mensen die overgewicht, zwangere of onvoldoende schoen steun hebben. Plantaire fasciitis is ook een inflammatoire proces en kan worden verergerd door het uitrekken van de hiel waar de plantaire fascia hecht.

Stress fracturen

Stress fracturen zijn uiterst kleine barsten in het botweefsel. Ze gewoonlijk voortvloeien uit herhaalde verwonding of overmatig gebruik van letsel. De onderste extremiteit, met inbegrip van de hiel, kan worden beïnvloed, omdat de gewicht-dragende gewrichten gevoelig voor dit soort schade zijn. Stress fracturen treedt op waar weefsel hecht aan bot vanwege de aantrekkingskracht van het zachte weefsel op het bot. Uitrekken zich kan de pijn als de twee uiteinden van de stress fractuur wrijven tegen elkaar verergeren. Deze pijn kan worden scherp en branderig.


gerelateerde artikelen