Griep-achtige symptomen voordat een Herpes uitbraak

April 8

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), 45 miljoenen Amerikaanse zijn besmet met herpes. In maximaal 80 procent van de mensen, wordt een uitbraak voorafgegaan door griep-achtige symptomen. Griep-achtige symptomen die het begin van een herpes uitbraak inluiden zijn koorts, hoofdpijn, spierpijn en malaise.

Koorts

Koorts is vaak een voorstellende symptomen van herpes en kan duren twee tot zeven dagen, volgens Dr. Lawrence Corey in "Harrison van Principles of Internal Medicine." Deze koorts kan is typisch mild en niet een "koorts" helemaal--gewoon een hoogte over iemands basislijn temperatuur of een subjectief gevoel van feverishness. Koorts is meestal de meest ernstige tijdens de eerste aflevering en wordt milder met elke herhaling. Koorts meer dan 101,3 graden Fahrenheit tijdens een terugkerende aflevering kan duiden op infectie met iets anders dan van herpes.

Hoofdpijn en spierpijn

Hoofdpijn en spier pijn tijdens uitbraken zijn gerapporteerd door 80 procent van de mensen, volgens een artikel van 2005 in het medical journal American Family Physician. Deze symptomen zijn meer persistent dan koorts, meestal duren drie tot veertien dagen. Zoals koorts worden ze minder ernstig met elke herhaling, hoewel ze uiteindelijk plateau. In sommige patiënten, hoofdpijn en spierpijn zijn gepaard met gezwollen lymfeklieren in de lies en de hals.

Malaise

Malaise is één woord samenvatting voor wat mensen meestal verwijzen naar als "gevoel ziek." Symptomen van malaise kunnen zijn gevoelens van vermoeidheid, prikkelbaarheid, lethargie, gebrek aan eetlust en niet-specifieke pijn. Malaise, volgens het CDC, meestal gaat vooraf aan de verschijning van letsels van de huid en kan aanhouden voor de duur van de uitbraak.


gerelateerde artikelen