Wat is Spirulina-algen?

June 19

Wat is Spirulina-algen?

Spirulina (Arthrospira platensis) algen groeit nature in mineraalrijke zoet water, tropische veren en zout water, en kan worden gevonden op elk continent in de wereld. Spirulina is het onderwerp van een grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek naar de biochemische samenstelling en de potentiële nut geweest. Studieresultaten gebleken dat spirulina is rijk aan vitaminen, mineralen, koolhydraten en aminozuren, en wellicht ook anti-kanker en antivirale eigenschappen.

Geschiedenis

Spirulina wordt gemeld dat een geschiedenis die reeds in de negende eeuw in Tsjaad, een land gelegen tussen Niger en Soedan in Afrika. Zestiende eeuw Azteken genoemd spirulina "Tecuitlatl," wat betekent dat de uitwerpselen van de steen. Geoogst van kleine meren en vijvers rond het Tsjaadmeer, evenals Texcocomeer in de buurt van Mexico-stad, commercieel geteeld in de Verenigde Staten, Japan en Europa, spirulina is nu verkocht als een voedingssupplement en is verkrijgbaar in poeder-, tabel- of capsule vorm.

Betekenis

Een krachtige anti-antioxidant, met inbegrip van vitamine B1, B6, C en E, spirulina helpt tegen vrije radicalen die geassocieerd met de ontwikkeling van ziekten, zoals kanker, artritis, hart-en vaatziekten, cataract en voortijdige veroudering zijn. Celeste Robb-Nicholson, M.D. hoofdredacteur, Harvard Women's Health Watch zegt "Spirulina biedt een 60 procent eiwit inhoud--het is een rijke bron van eiwitten dan de meeste groenten-- en het is ook een goede bron van beta-caroteen, diverse mineralen en gamma-linoleenzuur, een essentiële vetzuur."

Kanker en HIV-onderzoek

In April 1996, wetenschappers uit het laboratorium van virale pathogenese, Dana Farber Cancer Institute en Harvard Medical School aangekondigd hun lopend onderzoek naar HIV-1 en spiruline, zeggen "Water extract of Spirulina platensis remt HIV-1 replicatie in menselijke afgeleide T-cell lijnen en in perifere bloed mononucleaire cellen. Een concentratie van 5 tot 10 µg/ml werd gevonden om virale productie."

Een studie van 40 vrijwilligers uitgevoerd aan de Osaka Institute of Public Health in Japan gevonden dat spirulina kan helpen het immuunsysteem kankercellen bestrijden doordat natuurlijke bestrijding van kanker cellen. Studieresultaten gerapporteerd in November 2000 op de 30ste dat jaarlijkse bijeenkomst van de Japanse maatschappij voor immunologie gebleken dat beheer van Spirulina verhoogd de tumor zo spoedig twee weken na het beheren van Spirulina vermogen van natural killer cellen doden, en bleef voor 12 tot 24 weken na doseringen werden tegengehouden.

Immuunsysteem Booster

Onderzoekers aan de Universiteit van Californië (Davis) heeft een studie laten verrichten op spirulina die werd gepubliceerd in de herfst 2000 uitgave van the "Journal of medicinale voedsel." Spirulina zegt "is een sterke voorstander voor de bescherming tegen intracellulaire pathogenen en parasieten en kan potentieel verhogen de expressie van agenten die stimuleren van ontsteking, die ook helpt om het lichaam tegen infectieziekten en potentieel schadelijke micro-organismen te beschermen," Eric Gershwin, professor en hoofd van de afdeling van de Reumatologie, allergie en klinische immunologie aan de Universiteit van Californië-Davis.

Deskundige inzicht

Robert Henrikson, auteur van het boek "aarde voedsel Spirulina: hoe deze opmerkelijke blauw - groene algen kan transformeren uw leven en onze planeet" staat "Spirulina is een ideale anti-aging voedsel met geconcentreerde voedingswaarde, gemakkelijk verteerd en geladen met antioxidanten. Beta-caroteen is goed voor gezonde ogen en visie. Deze alle plantaardige, laag vet eiwitten betekent dat wij kunnen verlichten up op een vlees gecentreerd dieet dat kan verergeren artritis en cholesterol verhogen. Wanneer we kiezen om minder vlees te eten, zijn groenten zoals spirulina goede bronnen van meer ijzer en essentiële mineralen."

Waarschuwing

Weinig bijwerkingen gemeld wanneer spirulina is ingenomen bij de aanbevolen dosering. Echter, als u kiest voor het gebruik van spirulina, laat uw arts weet, als het met voorschriftmedicijnen communiceren kan. Spirulina wordt ook niet aangeraden voor mensen die lijden aan de problemen van de schildklier vanwege haar hoge jodiumgehalte, of die met allergieën voor zeevruchten of zeewier producten.


gerelateerde artikelen