Essentiële oliën die insecten te weren

April 8

Essentiële oliën die insecten te weren

Overzicht

Insecten bijten kan ruïneren een zomeravond in de achtertuin, maar bezorgdheid over het langdurig gebruik van DEET heb links veel op hun hoede voor de toepassing van de insectenwerende middelen die deze chemische stof bevatten. Voor diegenen die een meer natuurlijke manier om het afweren van muggen, muggen en andere ongedierte, verschillende etherische oliën te bieden alternatieven voor sprays op basis van DEET. Deze oliën worden best gebruikt waar beten zijn meer een last dan een bedreiging voor de gezondheid.

Kruidnagel

In een vergelijking van 38 essentiële oliën tegen muggenbeten kwam Kruidnagel olie op de top, die tot 2 uur van bescherming tegen alle soorten van de drie mug, zoals opgemerkt in een studie van de April 2005 aan Mahidol Universiteit in Bangkok, Thailand. Onverdund Kruidnagel olie direct toepassen in de huid kan irritatie veroorzaken, maar u kunt vinden van commerciële sprays met concentraties van 10 tot 50 procent, of maak je eigen door het mengen van pure olie in uw zonnebrandcrème.

Patchouli

Patchouli olie was ook onder de effectiever bug insectenwerende middelen getest in de Mahidol University vergelijkende studie. Deze olie kan tot 2 uren van volledige bescherming bieden. Hoewel patchouli olie goed in hogere concentraties verdragen is, blijken de nootachtige, aardse geur te sterk voor sommige. Mengen het met zonnebrandcrème of een vervoerder olie zoals amandel- of jojoba-olie, verzwakt de geur. Concentraties van 50 (of zelfs 10) procent kan nog steeds houden de bugs weg.

Citronella

Afgeleid van een plant aan de geranium gerelateerde, geurende dit citroen-olie is geregistreerd als insectenwerend middel in de Verenigde Staten sinds 1948, zegt de Environmental Protection Agency (EPA). Resultaten met citronella bug sprays variëren, echter. Insectwerende met 5 tot 10 procent citronella olie kunnen overal van minder dan 20 minuten aan maar liefst 5 uren van bescherming verstrekken.

Citroen Eucalyptus

Deze etherische olie bleek te zijn een van de top performers in een vergelijkende studie van insectenwerende middelen gepubliceerd in juli 2002 in de New England Journal of Medicine. De twee commerciële eucalyptus sprays getest bewaarde bugs uit de buurt van 1 tot 3 uur.


gerelateerde artikelen