Shortness van adem & pijn op de borst na de uitoefening van

August 11

Shortness van adem & pijn op de borst na de uitoefening van

Een willekeurig aantal voorwaarden kan u kort van adem en het ervaren van pijn op de borst nadat u oefenen. Volgens Medline Plus, kan een aantal van die oorzaken levensgevaarlijk zijn, terwijl anderen niet zo kritisch zijn. Je moet dringende medische hulp krijgen als je een plotselinge aanscherping of druk in je borst, voel me misselijk of duizelig of als de pijn naar beneden uw linkerarm, tussen uw schouderbladen of in je kaak straalt.

Angst

Als u zijn intens uit te werken en worden overweldigd of benadrukt, met name als u onder druk om te winnen een wedstrijd, kan snelle ademhaling leiden tot hyperventilatie. De druk als gevolg van uw moeite je adem vangen kunt pijn op de borst. Na de uitoefening, u moet de praktijk nemen diepe, ontspannen adem te verlichten van de symptomen.

Aortadissectie

Als u ondergaan een klap op de borst, kan u een Aortadissectie dat zich voordoet wanneer de aorta wordt plotseling gescheurd of beschadigd ontwikkelen. De pijn zal verergeren als u verplaatst, en extreme ademhalingsproblemen hebt u wanneer u stopt en na de uitoefening van liggen. Tillen van zware gewichten die je bloeddruk opheffen kan resulteren in een Aortadissectie dat pijn op de borst en kortademigheid veroorzaakt. Een aorta-dissectie kan levensbedreigend en vereist onmiddellijke medische aandacht. Je zult een scherpe pijn voelen net onder uw borst been wanneer de schade zich voordoet. Spoedoperatie is meestal vereist.

Hartaanval

Veel mensen geloven dat ze een hartaanval hebben wanneer er plotseling borstpijn, kortademigheid, die tijdens of na je training gebeuren kan is gekoppeld. Je borst voelt strak wanneer dit gebeurt, en als u een hartaanval ondervindt, moet u direct 911 bellen. Andere voorwaarden veroorzaken symptomen lijken op een hartaanval en kunnen net zo dodelijk. Plotselinge ernstige borstpijn met ademhalingsproblemen ook treedt op wanneer heb je een longembolie, een samengevouwen Long of pneumothorax.

Astma

Als u astma of een infectie van de bovenste luchtwegen, zal u waarschijnlijk ontwikkelen een hoest of een piepende ademhaling met de kortademigheid dat blijven kunnen lang nadat u bent gestopt uit te werken. Het hoesten kan leiden tot pijn op de borst. Stop en ademen door uw inhalator te verlichten van de directe symptomen en praat met uw arts over uw vermogen om te zetten in de toekomst soortgelijke oefeningen. U wellicht om uit te rusten terwijl het nemen van antibiotica voor het opruimen van een infectie. Andere respiratoire aandoeningen die ertoe leiden u problemen ondervindt tijdens lichamelijke activiteit die leidt dat tot ernstige hoesten ademhaling zijn COPD en chronische bronchitis.


gerelateerde artikelen