Wat de AHA aanbevelen als een dagelijkse inname van verzadigd vet & Cholesterol?

May 16

Wat de AHA aanbevelen als een dagelijkse inname van verzadigd vet & Cholesterol?

Eten van te veel verzadigd vet of dieetcholesterol kan verhogen het risico voor hart-en vaatziekten, hartaanval en beroerte. Na een dieet dat op de aanbevelingen van de American Heart Association voor verzadigd vet en cholesterol stokken kan verlagen uw risico voor deze aandoeningen, vooral als je ook oefenen en je totale calorie-inname te beperken.

Vetopname

Uw verzadigd vet-consumptie moet bestaan uit minder dan 7 procent van je totale calorieën voor de dag, volgens de AHA. Je moet ook het houden van uw totale vet verbruik tot minder dan 30 procent en uw trans vet-consumptie tot minder dan 1 procent van je totale calorieën voor de dag. De 2010 dieet richtsnoeren voor Amerikanen zorgt voor een iets hogere inname van verzadigd vet op 10 procent van je dagelijkse calorieën.

Cholesterol-inname

Hoewel je verzadigd vet inname uw risico voor hoog cholesterol en hart-en vaatziekten meer dan uw cholesterol-inname beïnvloedt, moet u desondanks om de hoeveelheid dieetcholesterol die u consumeren te beperken. Uw dieet cholesterol-inname voor de dag moet minder dan 300 mg, volgens zowel de AHA en de 2010 dieet richtsnoeren voor Amerikanen. Als u hoge niveaus van low-density lipoprotein cholesterol en LDL-cholesterol, de zogenaamde "slechte" cholesterol, of op cholesterol medicijnen zijn, raadt de Mayo Clinic-website u uw dieet cholesterol-inname tot minder dan 200 mg per dag.

Vermindering van verzadigd vet en Cholesterol-inname

Levensmiddelen met verzadigde vetten met de scripts die onverzadigde vetten vervangen. Probeer met behulp van kaki of andere plantaardige oliën in plaats van boter of andere vaste vetten. Trim uit elke zichtbaar vet op uw vlees en pluimvee en vis eten twee keer per week. Alleen voedsel van dierlijke bronnen bevat cholesterol, dus probeer eten vegetarische maaltijden soms en eten meer fruit, groenten, gehele korrels en minder vlees voor uw maaltijden.

Overwegingen

Controleer dat de voeding feiten label bij de aankoop van levensmiddelen. Zorg ervoor dat elke laag-vet voedsel die u koopt nog niet gewoon door de verzadigde vetten transvetten vervangen, aangezien deze net zo ongezond of meer ongezond zijn dan verzadigde vetten zijn. De totale hoeveelheid vet is ook belangrijk. Houd uw totale inname van vet op een matig niveau, zelfs als het bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten want alle vetten hoog in calorieën zijn.


gerelateerde artikelen