Omni High proteïnedieet

May 3

Omni High proteïnedieet

OMNI staat voor optimale macronutriënten inname proces. Deze aanpak, die een eiwitrijk, evenwichtige voeding gebruikt voor het beheren van hoge bloeddruk, is een wijziging van de benaderingen van het dieet te stoppen met hypertensie, DASH dieet. DASH is al lang een optimale manier om hoge bloeddruk buiten drug behandelingen. Volgens een artikel voor Brigham and Women's Hospital klinische & Nieuws van het onderzoek, OMNI neemt het beste van het DASH-Dieet en bevat meer eiwit.

Geschiedenis

In het midden van de jaren 1990 werkte Brigham and Women's Hospital met Johns Hopkins maken een voedsel gebaseerde aanpak voor het beheren van hoge bloeddruk. De resulterende DASH Dieet gericht op het verminderen van natrium te verlagen van de bloeddruk. DASH organisatoren studeerde de bevindingen van twee klinische proeven om te bepalen van de beste voeding voor het plan. De studies vermeld dat een dieet dat verzadigd vet en cholesterol aanzienlijk verminderd bloeddruk verlaagde.

Vorderingen

OMNI, of OMNIHeart, is de nieuwste versie van de DASH dieetplan. De oude DASH dieet richt zich meer op koolhydraten. Volgens Clinical & Nieuws van het onderzoek, de OMNI-dieet vermindert de koolhydraten en verhoogt van plantaardige eiwitten. Het nationale hart-, Long- en bloed Instituut ondersteunt OMNI als een betere aanpak van preventie en beheersing van hoge bloeddruk.

Betekenis

De OMNI-dieet beveelt voedingsmiddelen rijk aan voedingsstoffen die lagere bloeddruk. Het plan richt zich op bronnen met een hoge hoeveelheid kalium, calcium en magnesium. Het gaat hierbij om veel vers fruit en groenten, eiwitten en vezels. De NHLBI meldt dat studies van dit plan dramatische resultaten aantonen. Deelnemers aan de eerste proeven waren in staat om hun bloeddruk zonder medicatie. Veel zag verbetering na slechts twee weken op het dieet.

Dieet

De OMNI-dieet voorziet een aantal porties van voedselrijke voedsel elke dag. NHLBI staat dit plan omvat zes tot acht porties van korrels, vier tot vijf porties groenten, vier tot vijf porties van fruit, twee tot drie porties van vetten en oliën plus twee tot drie porties van vetvrij zuivel. Het OMNI-plan verschilt van de oorspronkelijke DASH-programma door te nemen meer plantaardige eiwitten in de vorm van noten, zaden en peulvruchten. OMNI raadt zes of minder porties vlees en voegt vier tot vijf porties per week van plantaardige eiwitten. U mag een toewijzing van vijf porties van snoep of minder per week.

Overwegingen

Het doel van zowel DASH en OMNI wil sturen patiënten uit de buurt van drug behandelingen voor hypertensie. Janis Swain, R.D., M.S., één van de ontwikkelaars van het dieet, stelt dat hun hoop was niet tot een tijdelijke stop-gap of dieet, maar maken een voedsel-patroon dat zal patiënten om hun hele levensstijl te veranderen. Als u op dit moment wordt behandeld voor hoge bloeddruk, praat met uw arts over dieet en lichaamsbeweging. Vragen over de aanpak van de OMNI om eventueel de hoeveelheid medicatie die u neemt voor het beheren van uw hypertensie.


gerelateerde artikelen