Overdraagbare ziekte symptomen

August 27

Overdraagbare ziekte symptomen

Overdraagbare ziekten verspreid snel onder een bevolking, zoals ze zeer besmettelijk zijn. Deze ziekten zijn gemeenschappelijke voorwaarden zoals de griep, pinkeye of de kou. Ze hebben een verscheidenheid van vooral bacteriƫle en virale oorsprong. Verschillende symptomen duiden of samentrekking van deze voorbijgaande ziekten plaatsgevonden. Preventieve maatregelen van het handenwassen voor het eten of aanraken van het gezicht en de mond kunnen aanzienlijk verminderen de verspreiding van deze ziekten.

De griep: Koorts en hoofdpijn

Hoewel de griep soortgelijke symptomen als de verkoudheid deelt, gaat het over het algemeen gepaard met een koorts of hoofdpijn die niet aanwezig zijn tijdens een verkoudheid, volgens MedlinePlus. De griep is een bovenste infectie van de luchtwegen veroorzaakt door verschillende virussen die door de lucht en invasie het lichaam via de mond of neus. Hoewel de griep heel ongemakkelijk zijn kan, is het zelden gevaarlijk voor gezonde volwassenen. De griep bij personen met een onderdrukt immuunsysteem, jonge kinderen en ouderen kan echter snel vooruitgang en veroorzaken ernstige gezondheidscomplicaties, met inbegrip van longontsteking. Artsen, ziekenhuizen en apotheken bieden jaarlijks griep vaccinaties om te omzeilen contractie.

De gewone verkoudheid: Niezen, keelpijn, verstopte neus en hoesten

De verkoudheid is veruit de meest voorkomende ziekte in de Verenigde Staten. Medline Plus zegt dat mensen in een loop van een jaar, een miljard verkoudheid zal doorstaan. Niezen, kunnen keelpijn, verstopte neus en hoesten vergelijkbaar met griepachtige verschijnselen, echter zelden veroorzaakt hoofdpijn of koorts. Er zijn meer dan 200 verschillende virussen die verantwoordelijk is voor de gewone verkoudheid, waarvan sommige mild zijn en die niet zijn. Rhinoviruses, veroorzaken bijvoorbeeld ongeveer 30 tot 35 procent van alle volwassen verkoudheid, volgens de National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Contractie optreedt bij binnenkomst aan te wijzen van de mond en neus waar een besmette hand of airborne virus het lichaam binnenkomt. Altijd de handen wassen en vermijd drukke gebieden om te voorkomen dat de ziekte.

Ringworm: Jeukende rode ringvormige verhoogd schilferige huiduitslag

Overeenkomstsluitende ringworm begint wanneer de schimmel tinea de huid of de longen infecteert. Schimmels reproduceren door middel van kleine sporen verdreven door de lucht. Mens adem deze sporen en de ziekte onopgemerkt totdat uitgedrukt op de huid, volgens MedlinePlus. Ringworm is uiterst besmettelijk en verschijnt als een jeukende, rode, verhoogd, schilferige patches die vaak blister en modder-cellulaire vloeistof. Omringende huid is vaak donkerder of lichter van kleur en vormen een aparte "ring." Van de hoofdhuid ringworm veroorzaakt kale plekken zoals de schimmel gezonde haarzakjes infiltreert en haaruitval induceert. Antifungale behandelingen zijn essentieel bij het beheersen van ringworm. Afzien van het krabben, plukken of geassocieerde gedrag minimaliseert de verspreiding naar de rest van het lichaam zo goed als voor andere en huisdieren.


gerelateerde artikelen