Is brood oorzaak opgeblazen gevoel?

March 8

Is brood oorzaak opgeblazen gevoel?

Als u last van Prikkelbare darmsyndroom, de ziekte van Crohn, coeliakie en fructosemalabsorptie heeft, ervaren u waarschijnlijk buik opgeblazen gevoel. Raadpleeg uw arts, vooral als uw opgeblazen gevoel gepaard met buikpijn, krampen, winderigheid, diarree of constipatie gaat. Brood bevat zowel fructans als gluten, twee elementen die mogelijk verantwoordelijk voor uw opgeblazen gevoel.

Fructans

Brood gemaakt van tarwe of rogge zijn rijk aan fructans, een molecule die is gemaakt van een keten van fructose. Hebt u fructosemalabsorptie, doet je lichaam niet effectief te verteren en absorberen van fructaan-bevattende voedingsmiddelen, waaronder ook uien, knoflook, spruiten en watermeloen. Bacteriën in uw dikke darm gisten dientengevolge, de fructans, het creëren van gas. Extra water en gas aanwezig in uw darmen veroorzaken opgeblazen gevoel bovendien tot buikpijn, pijn, kramp en veranderingen in de regelmaat of de samenhang van uw stoelgang.

Gluten

Gluten is een eiwit gevonden in brood met tarwemeel, roggemeel en gerst meel. Gemaakt van gluten bevattende voedingsmiddelen korrels kunnen vooral problematisch is voor mensen met coeliakie, die 3 miljoen Amerikanen treft, of glutenintolerantie, die treft 18 miljoen Amerikanen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Opgeblazen gevoel is een gemeenschappelijk symptoom van gluten-intolerantie.

Testen voor intolerantie

Brood eten, maakt u het opgeblazen gevoel, Raadpleeg uw arts als uw opmerkingen vermelden. Vragen om te worden getest op coeliakie en glutenintolerantie fructosemalabsorptie waarmee u kunt bepalen of gluten of fructans verantwoordelijk voor uw opgeblazen gevoel en andere gastro-intestinale symptomen zijn. Sommige mensen kunnen worden aan zowel de fructans als de gluten intolerant. Of uw probleem te wijten aan fructans of gluten is, kan elimineren van bepaalde voedingsmiddelen helpen voorkomen dat opgeblazen gevoel.

Elimineren van problematisch voedingsmiddelen

Zodra u en uw arts vastgesteld de oorzaak wat hebben van uw opgeblazen gevoel, overleggen met een geregistreerde diëtist kunt elimineren problematisch voedingsmiddelen uit uw dieet. Ze vraagt u voor het bijhouden van alles wat je eet en u helpen te bepalen welke voedingsmiddelen bevatten ingrediënten die je niet tolereren.


gerelateerde artikelen