Volle melk Vs. afgeroomde melk voor peuters

January 2

Volle melk Vs. afgeroomde melk voor peuters

De aanbevolen dagelijkse behoefte van melk voor peuters leeftijd 2 tot en met 5 is 2 tot 3 kopjes per dag, zoals voorgesteld door Virginia Tech. Hoewel veel volwassenen afgeroomde melk om te voorkomen dat consumeren te veel vet in hun voeding drinken, waardoor kinderen melk die is vetvrij potentieel voedselallergieën kunnen veroorzaken en kunnen voorkomen dat de hersenen goed te ontwikkelen.

Eigenschappen van afgeroomde melk

Wanneer de volle melk wordt omgezet in magere melk, wordt een proces dat bekend staat als de homogenisering, het blootgesteld aan zeer hoge temperaturen en drukken, waardoor het vet moleculen tot kleiner geworden. Tijdens dit proces, het gehalte aan caseïne in melk wordt verhoogd. Deze homogenisering creëert een melk die minder gunstig, allergene en hoger in ziekteverwekkers.

Voordelen van volle melk

Volle melk is hoog in vet en cholesterol, maar dit betekent niet dat deze eigenschappen ongezond zijn. In feite, zijn vet en cholesterol noodzakelijke componenten voor de groeiende hersenen en organen van kinderen te ontwikkelen goed. Volle melk is hoger in de vitamine D en calcium, dat kinderen nodig voor sterke botten en tanden.

Overwegingen

Melk die niet organische heet kan bevatten toegevoegde hormonen die kunnen worden ongezond voor kinderen om te consumeren. Omdat zowel geheel en afgeroomde melk deze hormonen bevatten kunnen, is het belangrijk om te lezen de etiketten zorgvuldig op de melk die je koopt om ervoor te zorgen dat daarin staat dat het biologisch is gecertificeerd. Biologische melk wordt van koeien die niet hormonen krijgen verwerkt.

Waarschuwingen

Sommige kinderen kunnen ervaren een ernstige allergische reactie op de caseïne, de lactose of de wei in melk. Deze reacties kunnen omvatten ademhalingsmoeilijkheden, huiduitslag, anafylactische netelroos, of zwelling van het gezicht, lippen of tong, waarvoor moet u onmiddellijk medische hulp zoeken. Als uw kind allergisch is, kunt u de koemelk vervangen met versterkte rijst of sojamelk.


gerelateerde artikelen