Calorieën van eiwitten Vs. hele eieren

February 25

Kippeneieren zijn het meest voorkomende type van eieren die worden gebruikt als een bron van voedsel, hoewel de eieren van de eenden en ganzen zijn zo goed gegeten. Alle onderdelen van het ei zijn eetbaar, hoewel de shell is meestal weggegooid. Het wit van het ei heeft een heel andere voedingswaarde van de rest van het ei.

Voorbereiding

Eieren kunnen in een verscheidenheid van manieren worden bereid. Mensen die willen voorkomen dat de grote hoeveelheid cholesterol in de dooiers kan de blanken scheiden van de dooiers. De "eggshell" is zorgvuldig gekraakt in de helft zonder verbreking van de dooier. De blanken zijn dan gegoten in een container voor later gebruik terwijl het verlaten van de dooier in één van de helften van de "eggshell".

Portie grootte

Deze voedingsinformatie is gebaseerd op een middelgroot kip-ei met een gewicht van 44 gram, of ongeveer 1,5 ounces. Ook wordt ervan uitgegaan dat het ei gekookt is, en geen ingrediënten zijn toegevoegd.

Cholesterol

Een medium ei bevat 186 milligram (mg) van cholesterol, die bijna allemaal in de dooier zijn. Dit is 62 procent van de dagwaarde (DV) van 300 mg cholesterol.

Calorieën

Een heel ei bevat een totaal van 66 calorieën, waarvan 41 calorieën uit vet komen en 25 calorieën komen uit eiwitten. De witte bevat 14 calorieën, die allemaal uit eiwitten komen. Geen enkel deel van het ei zich een belangrijke bron van koolhydraten.

Vet

Een ei bevat ongeveer 4,5 gram vet, vrijwel alles is in de dooier. Elke gram vet heeft 9 calorieën, dus een portie eieren 4.5 x 9 = 41 calorieën uit vet bevat. Verzadigde vetten goed voor 1 g, en zijn onverzadigde vetten goed voor de resterende 3,5 g.

Eiwit

Een ei bevat ongeveer 6,3 gram eiwit. Elke gram eiwit bevat 4 calorieën, dus een portie eieren 6.3 x 4 = 25 calorieën uit eiwitten bevat. De witte bevat 3.6 gram eiwit, zodat het wit van 1 ei 3.6 x 4 = 14 calorieën uit eiwitten heeft.


gerelateerde artikelen