Vroege symptomen van primair progressieve MS

February 21

Vroege symptomen van primair progressieve MS

Primaire progressieve multiple sclerose of MS, is een type van multiple sclerose waar de symptomen geleidelijk erger worden en er zijn geen perioden van terugval volgens de Cleveland Clinic. Deze ziekte heeft de neiging om invloed op oudere volwassenen; Er zijn geen behandelingen van de FDA goedgekeurd voor deze aandoening. Ongeveer 20 procent van de mensen met MS hebben primair progressieve MS, als aangegeven op de website van Multiple sclerose Association of America. Het resultaat voor primair progressieve MS is vaak veel erger dan andere vormen van MS, volgens de website van het MS-netwerk. Enkele van de vroege symptomen van primair progressieve MS vergelijkbaar zijn met andere vormen van MS, maar andere symptomen zoals been zwakte komen vaker voor bij deze vorm van MS.

Problemen lopen

Ongeveer 80 procent van de patiënten met primair progressieve MS ontwikkelen volgens de Multiple Sclerose Society, problemen met lopen. De problemen in het algemeen erger worden na verloop van tijd van lichte struikelt op zwakte in de benen. Deze vordert na verloop van tijd stijfheid en zwakte in beide benen. Primair progressieve MS heeft de neiging te betrekken het ruggenmerg, die wordt beschouwd als de reden waarom de benen zo sterk betrokken zijn.

Geheugenproblemen

Ongeveer 50 procent van de patiënten met MS hebben geheugen en andere cognitieve problemen, volgens de nationale MS Society. Patiënten met primair progressieve MS hebben vaak geheugenproblemen en cognitieve problemen, als aangegeven door de Multiple Sclerose Society. Deze symptomen zijn vrij mild voor deze patiënten.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een gemeenschappelijke vroege symptoom in alle vormen van MS, met ongeveer 80 procent van de patiënten met MS lijdt aan dit probleem, zoals vermeld op de website van National MS Society. Deze aandoening kan het moeilijk maken voor mensen te laten functioneren op het werk en thuis. Vermoeidheid is vaak een symptoom van primair progressieve MS, volgens de United, spinale Association.

Darm- en blaasproblemen

Patiënten met primair progressieve MS hebben vaak urinaire symptomen, als aangegeven op de website van de United, spinale Association. Deze patiënten hebben problemen urine te houden voor een lange tijd en veelvuldig urineren. Patiënten met MS hebben vaak darm problemen met diarree of constipatie. Deze symptomen zijn meestal geassocieerd met de problemen van de been; beide zijn gekoppeld aan de schade aan het ruggenmerg die in deze ziekte, optreedt zoals opgemerkt door de Multiple Sclerose Society.

Visuele problemen

Visuele problemen kunnen komen vaak voor bij patiënten met MS en het eerste symptoom voor een aanzienlijk aantal patiënten, volgens de nationale MS Society. Voorbeelden van deze visie problemen optische neuritis, dubbele visie en ongecontroleerde oogbewegingen. Patiënten met primair progressieve MS hebben vaak soortgelijke problemen van de visie, volgens de United, spinale Association.


gerelateerde artikelen