Parasympathische oefeningen

August 5

Parasympathische oefeningen

Terwijl het is gebruikelijk voor veel mensen deelnemen aan oefeningen die zijn uitdagend en fysiek veeleisend, kunnen hoge intensiteit oefeningen vaak worden zeer vermoeiend op het orthosympatisch zenuwstelsel. Voor degenen die lijden aan chronische stress of overtraining, kunnen het orthosympatisch zenuwstelsel wellicht om uit te rusten om voor u om gezond te blijven, en oefeningen die het parasympatisch zenuwstelsel benadrukken aanzienlijk gunstig om optimaal herstellen.

Yoga

Enkele soorten van de oefening kunnen vergelijken in de effecten op het parasympathische zenuwstelsel dan yoga. In tegenstelling tot de meeste vormen van lichaamsbeweging, yoga is fysiek niet eisen, en wordt vaak gezien als zeer ontspannend. Volgens onderzoek in het "Journal of Affective Disorders" in 2006, regelmatige betrokkenheid in een yoga-regime veroorzaakt significante dalingen in stresshormonen, zoals cortisol, en een over het geheel genomen positief effect heeft op uw parasympatisch zenuwstelsel.

Diepe ademhaling

Een andere activiteit die van uw parasympatisch zenuwstelsel profiteren kan is samen met yoga, diepe ademhaling. In feite, in zijn boek "De meest effectieve manieren om te leven langer" raadt Jonny Bowden, Ph.D., CNS, een board-gecertificeerde voedingsdeskundige en de auteur van zeven boeken over gezondheid en voeding, het beoefenen van diepe ademhaling op een dagelijkse basis om te profiteren van de effecten op het parasympathische zenuwstelsel. De reden dat diepe ademhaling zo effectief is is dat in tijden van stress, hartslag en ademhaling snel toenemen aangezien het orthosympatisch zenuwstelsel overneemt. Diepe ademhaling helpt het lichaam te overtuigen is er geen onmiddellijk gevaar en laat het parasympatisch zenuwstelsel te herwinnen van controle. Bowden raadt afwisselend ademhalen voor een telling van twee seconden, je adem voor zes seconden en vervolgens het vrijgeven van de adem in de loop van 7 seconden.

Meditatie

Een andere activiteit die van het parasympatisch zenuwstelsel profiteren kan is meditatie. In tegenstelling tot diepe ademhaling, dat zich op het tarief waartegen u adem neemt richt, meditatie richt zich op het wissen van je geest van alle gedachten of gevoelens voor een korte periode van tijd. Onderzoek in zowel de "Journal of Behavioral Medicine" in 1985 en het dagboek "Psychosomatische geneeskunde" in 2003 heeft aangetoond dat meditatie diepgaande mogelijkheden van het verlichten van stress heeft en kan zeer effectief in het verbeteren van het parasympatisch zenuwstelsel. In feite, waren degenen die bij wijze van uitzondering geschoold worden waren op clearing hun gedachten en steeds ondergedompeld in meditatie eigenlijk aangetoond dat hersenen golf frequenties vergelijkbaar zijn met die gevonden tijdens de diepe slaap. Duidelijk, meditatie kunnen een zeer effectieve methode voor het verlichten van stress en het verbeteren van uw parasympatisch zenuwstelsel.

Licht joggen

Een ander type van oefening die verrassend gunstige effecten op het parasympathische zenuwstelsel hebben kan is licht joggen. Terwijl de meeste vormen uitgevoerd met hoge intensiteit wordt gedaan en zal meestal fiscale het orthosympatisch zenuwstelsel, onderzoek in de tijdschriften "Geneeskunde en Science in sport en oefening" en "Klinische en experimentele hypertensie" in 2001 en 2000, respectievelijk, heeft aangetoond dat licht joggen leidt tot positieve aanpassingen in het parasympatisch zenuwstelsel. Terwijl het verhogen van de intensiteit doorgaans leidt tot grotere resultaten in termen van algemene cardiovasculaire fitness, voor degenen die lijden aan chronische stress of overtraining en noodzaak om hun parasympatisch zenuwstelsel kunnen intact, lage-intensiteit jogs voordelig zijn.


gerelateerde artikelen