Wat te doen als ziek met griep tijdens de zwangerschap?

April 18

Wat te doen als ziek met griep tijdens de zwangerschap?

Influenza--gewoonlijk genoemd veroorzaakt de griep, vaak koorts, vermoeidheid, hoofdpijn en respiratoire symptomen. In ernstige gevallen, kan deze voorwaarde zelfs tot de dood leiden. De griep kan meer gevaarlijk voor zwangere vrouwen en kan zelfs gevolgen hebben voor de foetus. Verklein uw risico op zwangerschap-gerelateerde complicaties en Raadpleeg uw arts voor specifieke instructies als u vermoedt dat u de griep.

Complicaties

Zwangere vrouwen hebben een groter risico op griep-gerelateerde complicaties te ervaren. Uw immuun systeem is enigszins depressief wanneer je zwanger bent, zodat deze niet reageren of verwerpen van uw groeiende baby. In uw tweede en derde trimester tegenkomt je extra stress op uw hart en de longen, die kunnen ook invloed hebben op je immuunsysteem. Zwangere vrouwen hebben meer kans om te lijden van ernstige ziekte, wanneer zij de griep krijgen, omdat hun immune systemen gevoeliger zijn. Als je ziek met griep tijdens de zwangerschap, kunnen er optreden premature Arbeid en voortijdige levering.

Griepachtige verschijnselen

Wat te doen als ziek met griep tijdens de zwangerschap?

Symptomen van de griep zijn pijn in het lichaam en koude rillingen, vermoeidheid en koorts, hoesten, loopneus en een zere keel. Sommige mensen ervaren diarree en braken zo goed. Als u vermoedt u de griep tijdens de zwangerschap dat, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Thuis blijven, rust en drink veel van vloeistoffen. Behandel uw koorts met paracetamol. U kunt niet te veel eten. Probeer knabbelen op snacks en drinken van Bouillon, zelfs als u niet het gevoel dat het eten. Nutriƫnten zal helpen u de griep te bestrijden.

Ernstige symptomen

Bacteriƫle infecties zoals longontsteking kan ontwikkelen bij zwangere vrouwen die de griep krijgen. Dringende medische behandeling krijgen als u problemen met ademhalen, verwarring of plotselinge duizeligheid ondervindt. Afnemende foetale verkeer en een hoge koorts die niet op paracetamol reageren zijn ook reden voor alarm. Krijgen naar het ziekenhuis als u pijn of druk in uw buik of borst of persistente en ernstige braken ervaart.

Veilige medicijnen

Wat te doen als ziek met griep tijdens de zwangerschap?

Het krijgen van een griep schot als je zwanger bent. Een griep shot zal zowel u als uw baby beschermen tegen aanbestedende de griep. Als u allergisch voor eieren bent, kan je niet kunnen krijgen van een griep schot, maar het is veilig voor de meeste zwangere vrouwen zijn. Zwangere vrouwen moeten de neusspray-versie van het griepvaccin niet gebruiken. Uw arts kan u antivirale medicijnen geven als je de griep of als u hebt blootgesteld aan iemand met de griep.


gerelateerde artikelen